USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul’daki Sivas Dernekleri Tepkili: Ayrı Gayrıyı Bırakın!

İstanbul Sivas Günleri etkinliğinin bu yıl iki platform tarafından ayrı ayrı düzenlenmesine bir tepki de İstanbul Pendik Sivaslılar Derneğinden geldi. Dernekten yapılan açıklamada, “Ayrı gayrı yerine ortak bir tanıtım günü belirleyerek birlikte mesai harcamaya davet ediyoruz. İSKON, SİVKON, Sivas Platformu organizelerine tek çatı altında yapılıncaya kadar katılmayacağız” denildi.

İstanbul’daki Sivas Dernekleri Tepkili: Ayrı Gayrıyı Bırakın!
16-09-2024 10:11
SİVAS
Google News

Erdem TAHILLIOĞLU

İstanbul’da her yıl düzenlenen Sivas Günleri etkinliğinin bu yıl Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformu tarafından ayrı ayrı gerçekleştirilmesine tepkiler devam ediyor.

İstanbul Pendik Sivaslılar Derneği yönetimi de etkinliklerin  “tek çatı” altında gerçekleştirilmemesi halinde  programlara katılmayacaklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada; “Değerli hemşehrilerimiz; Sivas, Türk milletinin milli birlik ve beraberliğinin tüm yurda yayıldığı ve devamında dönemin en büyük emperyalist güçlerine karşı kurtuluş savaşının kazanıldığı sürecin odak noktasındaki şehirdir. Bu yüzdendir ki Sivas denilince akla milli birlik ve beraberlik gelir. Dünyaya kendini milli birlik ve beraberliğin öncüsü yer olarak tanıtan Sivas'ın ve Sivaslıların kendi içinde de birlik ve beraberliği her daim sıkı sıkıya koruması gerekmektedir.  Bilindiği üzere dünyanın gözbebeği olan İstanbul’da en büyük nüfus Sivaslılara aittir. Bu büyük nüfusu Sivas’ımıza yakışır şekilde temsil etmekte İstanbul'da yer alan bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının boynunun borcudur. Bu noktada en küçük köy derneklerimizden federasyonlarımıza ve konfederasyonlarımıza kadar tüm STK'ların bu bilinçle hareket etmesi tercihten çok bir zorunluluktur.  Derneklerimiz, federasyon ve konfederasyonlarımız kendi içimizdeki farklılıklarımızı bölünmüş olarak hareket etmek için değil, zenginlik olarak görüp güçlenerek hareket etme yolunda kullanmalıdırlar.

Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sivas Konfederasyonun birbirlerinden bağımsız olarak Sivas günleri programı açıklamaları bizi derinden üzmüştür. Ayrı ayrı düzenlenmesi planlanan bu tanıtım günleri Sivas'a ve Sivaslıya hiçbir fayda sağlamayacağı gibi, ciddi bölünmelere yol açacak ve Sivas'ımızın birlik ve beraberlik ruhuna zarar verecektir. Bu noktada, İstanbul'da bulunan tüm Sivas derneklerimizin adına hem Sivas Platformu yönetimini hem de Sivas Konfederasyonu yönetimini aldıkları bu yanlış karardan geri dönmeye ve birlikte istişare ederek tek bir vücut şeklinde hareket etmeye davet ediyoruz.  Ayrı gayrı yerine ortak bir tanıtım günü belirleyerek birlikte mesai harcamaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki,  Sivas, bir şehirden öte, bir duruştur; Selçuklunun mirasını koruyan, Osmanlı'nın sancaktarlığını yapan, Kurtuluş Savaşının önderliğini yapan tarihle geleceği bir arada tutan nadide bir değerdir. Bu değerin layıkıyla temsil edilmesini diler, duygu ve düşüncelerimizi kamuoyuna saygıyla sunarız. İSKON, SİVKON,  Sivas Platformu organizelerine tek çatı altında yapılıncaya kadar katılmayacağız” denildi.


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!