USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşveren Mühendisler Yetiştirmek İstiyoruz

İşveren Mühendisler Yetiştirmek İstiyoruz

İşveren Mühendisler Yetiştirmek İstiyoruz
12-01-2023 07:00
Google News


Ülkemizde tarımsal eğitimin başlamasının 177. yıl dönümü münasebetiyle Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde panel gerçekleştirildi. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, “Elbette öğrencilerimiz sektörde aranan nitelikli mühendisler olsun ama bizim gönlümüzdeki öğrencilerimizin işveren mühendisler olması yönünde. Yani öğrencilerimizi kendi işini kuran, işveren mühendis olarak görmek istiyoruz. Ülke ekonomisine, şehrine, çevresine katkı sağlayan bireyler olarak yetişmelerini temenni ediyoruz.” dedi.

Hayrullah AĞKAŞ    

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (SBTÜ) “Ülkemizde Tarımsal Eğitimin Başlamasının 177. Yıl Dönümü” münasebetiyle panel düzenlendi.

SBTÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Aksu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, AFAD Sivas İl Müdürü Nazif Ekinci, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Sivas Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan, Ulaş TİGEM Müdürü Hasan Keskin, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, SBTÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Panelin açılış konuşmasını yapan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; “Tarım bilimleri alanında yapılacak bilimsel ve teknolojik çalışmaları önemsiyoruz. Günümüzde tarımsal üretimin, teknolojik ve bilimsel temeller üzerinde yükselmesi ve geliştirilmesi kaçınılmaz. Tarımsal üretim, günümüzde vazgeçilmez bir unsur olarak ortaya çıkmaktadır. Şu anda tarım bilimleri alanında yapılan bilimsel ve teknolojik çalışmalar olmasa dünya nüfusu temel gıda ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültemizin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bilim dünyasındaki hocalarımızın, araştırmacılarımızın saha çalışmaları, çeşit denemeleri olmasa dünya gelecekte açlıkla karşı karşıya kalır. Verimin artırılması, yeni ve daha çeşitli ürünlerin geliştirilmesi elzemdir. Üniversitemizde de akademisyen arkadaşlarımız öğrencilerimizle birlikte çalışmalar yapıyor. Üniversitemiz Tarımsal Ar-Ge Merkezinde Sivas iklim şartlarına uygun, kuraklık ve soğuk havaya dayanıklı çeşit denemeleri yapılıyor. Her alanda olduğu gibi tarım bilimleri alanında da yapılan bilimsel ve teknolojik çalışmaların tümü çok kıymetli ve gereklidir. Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültemiz bu alanlarda ciddi çalışmalar yürütüyor. Öğrencilerimiz de gerçek manada çok şanslı. Çünkü daha birinci sınıftan itibaren laboratuvarda, serada, uygulama tarlasında, sahada çalışmalar yapıyorlar. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Ülkemizde tarımsal eğitimin daha fazla gelişmesini ve yaygınlaşmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“İŞVEREN MÜHENDİSLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinde lisans eğitimi alan öğrencilerin ülke ekonomisine katkı sağlayan işveren mühendisler olarak yetiştirildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Kul; “Sivas Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği kapsamında öğrencilerimiz kamu arazilerini kullanabilecek, adeta kendi işlerinin sahibi olacak. Evet elbette öğrencilerimiz sektörde aranan nitelikli mühendisler olsun ama bizim gönlümüzdeki öğrencilerimizin işveren mühendisler olması yönünde. Yani öğrencilerimizi kendi işini kuran, işveren mühendis olarak görmek istiyoruz. Ülke ekonomisine, şehrine, çevresine katkı sağlayan bireyler olarak yetişmelerini temenni ediyoruz.” dedi.

 “ÖĞRENCİLERİMİZE ULUSLARARASI KURULUŞLARDA STAJ İMKÂNI SUNUYORUZ”

SBTÜ Rektör Yardımcısı ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy ise; “Tarım alanında yaptığı çalışmalarla uluslararası arenada ön plana çıkmış özel sektör firmalarıyla yapılan iş birliği protokolleri çerçevesinde öğrencilerimizin staj ve eğitim faaliyetlerinin bir bölümünü yurt içinde farklı illerde ve yurt dışında geçirmeleri sağlanacak. Buna ek olarak, öğrenci değişim programları kapsamında, öğrencilerimizin büyük bir bölümünün öğrenimlerinin bir kısmını yurt dışında, tarım alanında başarılı uluslararası üniversitelerde geçirebilmeleri için şimdiden Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile yakın çalışmalar yürütmekteyiz. Öğrencilerimiz; özenle planlanan eğitim ve öğretim programları, ders içerikleri, uygulamalı eğitim ve nitelikli akademik kadro sayesinde çağın gereklerine uygun ve donanımlı birer ziraat mühendisi olarak fakültemizden mezun olacaklar” şeklinde konuştu.

 “TARIMSAL ÜRETİME HİZMET ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”            

Açılış programı kapsamında bir konuşma yapan Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi öğrencisi Dila Dinçer ise; “Üniversitemizin ilk mezunu olacak olan bizler, ülkemiz tarımına hizmet edecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Fakültemizde hocalarımız tarafından bizlere uygulanan teorik ve uygulamalı dersler sayesinde ülkemizde faaliyet gösteren kamu ya da özel sektör kuruluşlarını geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Aynı zamanda dünyada değişen tarımsal teknolojinin tüm sürecini takip edebilme imkanını bulabiliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından SBTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kağan Kökten moderatörlüğünde düzenlenen panele geçildi. Panelde; Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ tarafından “Sivas İlinin Tarımsal Durumu”, Ulaş TİGEM Müdürü Hasan Keskin tarafından “TİGEM’in Ülkemiz Tohumculuğundaki Yeri”, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız tarafından “Sivas İlinin Tarımsal Performansı” ve SBTÜ Rektör Yardımcısı ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy tarafından “Akıllı Tarım” konularında sunum ve konuşmalar gerçekleştirildi. 

Ülkemizde tarımsal eğitimin başlamasının 177. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen panel soru cevap bölümüyle tamamlandı. 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!