HAYRULLAH AĞKAŞ
Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ilçede yapımına başladıkları Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali binasında incelemelerde bulundu.
Kangal ilçesinin İpek Yolu güzergâhında Doğu ve Güneydoğu Anadolu´yu birbirine bağlayan merkezi bir noktada olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, "Malatya ile komuşuyuz, Kayseri ile komşuyuz. Diğer taraftan Divriği Ulu Camii ve Gürün Gökpınar yanı başımızda. Bir çalışma başlattık biz burada ve diyarlı diyoruz. İlçemiz için çok mükemmel olacak. Ulaşımla ilgili son dönemlerde Yağdonduran Tünelimizde tüpün bir tanesi bitti, diğeri devam ediyor. Demiryolu yeni Kangal istasyonumuz yeni hayata geçti. Raybüs ile demiryolu bağlantısı ile bu faal durumda. Diğer taraftan bölünmüş yolumuz da 2018 yılında bitecek" dedi.
Merkezi hükumetin devasa projeleri devam ederken Belediye olarak konaklama noktasında ilçeye hareket kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Mehmet Öztürk, "İlçemizde gerek kamyon nakliyesi ile gerek otobüsçülük kara yolu taşıması ile altyapı oluşturalım. Bir çok ilde olmayan bir terminal binası yapımına başladık. Çalışmalar şuan Yüzde 95´lerde. Şubat ila mart ayı ortalarında tamamen bitecek inşallah. Yaklaşık 5 Milyon liraya mal olan bir proje. Çevre düzenlemesini falan yapacağız bunların. Terminalimizde 10 tane peron yerimiz, sosyal donatıları, insanların ihtiyacını giderebileceği ne tür imkanlar varsa biz bu projenin içerisinde bunları değerlendirdik. Terminal ile meslek yüksek okulu arasında 300 metre mesafe var. Bu meslek yüksek okulunu da belediye olarak yaptığımızda amacımız şu idi; ilçemizde eğitimin altyapısını atalım ama ileri dönük altyapılar olsun. Nedir bu? Meslek yüksek okulunda eğitimini alan çocuklarımız 2 yıl boyunca bu nimetten yararlansınlar. Ama bizim hedefimizde yurdu ile sosyal donatıları ile altyapıları ile bunları düzenleyip bunu Cumhuriyet Üniversitemize devrettik" şeklinde konuştu.
İlçeye 4 yıllık bir fakülte kazandırmak istediklerini kaydeden Başkan Öztürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Daha nitelikli, daha nicelikli hedeflere ulaştırmak için yaptığımız bir çalışma ile ilçemize bir fakülte kazandırmak istiyoruz. Bu eğitimin gerek ilçe ekonomisine katkısı, gerek ülke ekonomisine katkısı ekonomik yönden. Diğer taraftan da kültürel değerlerimize sahip çıkıp okulda eğitim gören çocuklarımıza bunları anlattığımızda, kendileri bu ortamı yaşadığında illere döndüğünde birer tanıtıcı rehberleri olsun gönüllü rehberleri olsun istiyoruz."
Sivas merkez ve il dışında yaklaşık 350 bin Kangallının yaşadığını belirten Başkan Öztürk, "Bu sene 2018 yılında düzenleyeceğimiz Kangal´ın festival etkinliğinde bir farkındalık oluşturacağız. Türkümüz, şarkımız, köpeklerimiz, koyunlarımız bunların sergisi olacak ve adına alışveriş festivali diyeceğiz. Özellikle gurbette kalan insanlarımıza her vatandaşımız gelip buraya ilçede bu 300 Binin biz yarısını getirebilirsek asgari ücret tutarında ilçemizden alışveriş yapsınlar istiyoruz. Hem ilçe ekonomisine katkısı olsun hem de burada kimi bulgurunu alır kaliteli buğdaydan yetişen bulgurunu, kimi koyunun kaliteli eti alır, kimi başka bir marketten bir şeyini alır amacımız bu. Biz bu ölü dönemde yani ocak, şubat, mart aylarında sivil toplum örgütlerimize Sivas, Ankara, İstanbul, İzmir bunların altyapısını oluşturacağız. Bu sene Haziran, Temmuz aylarında yapılacak festivalin tarihini de ortak belirliyoruz çünkü o aylar içerisinde ilçemizde en azından bir 50 bin-100 bin insanın ilçemize gelip hem bir hafta etkinliğini yapacak, hem de ailelerini ziyaret ederek mutlu bir şekilde dönecekler inşallah" dedi.
Editor : Haberpanelim