Karasu: “Kadınların eşit ve özgür yaşamı için mücadele sürecek”
Karasu, yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkının Türkiye’de demokrasi ve toplumsal eşitlik açısından tarihi bir adım olduğunu belirtti.
Kadınların toplumsal yaşamın her alanında güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Karasu, şunları kaydetti:
“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkının 91. yıl dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun. Kadınların hayatın her alanında özgür, eşit ve güçlü şekilde var olabildiği bir ülke için omuz omuza mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”
Karasu, kadın haklarının geliştirilmesi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için tüm kurumların ortak sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.
Kaynak:Adem Sabit Nalbant

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.