USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kimse Açıkta Kalmayacak

Kimse Açıkta Kalmayacak

Kimse Açıkta Kalmayacak
10-04-2020 07:02
Google News


Fatih TABUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada koronavirüs salgınına karşı aldıkları tedbirlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Pandemi ilan koronavirüs nedeniyle ekonomik anlamda zor duruma düşen vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kişilerin valilik ve kaymakamlıklara telefonla başvurmalarını istemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yevmiyeyle çalışan, günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olan veya hiçbir geliri olmayan vatandaşlara seslenerek "Valilik ve kaymakamlıklarımıza telefonla başvurarak durumunu anlatmanız veya elektronik devlet üzerinden başvurmanız halinde devletimiz sizlere de her türlü desteği verecektir. ´Biz bize yeteriz Türkiyem´ sloganıyla başlattığımız kampanyamızda toplanan kaynak en başta sizler için kullanılacaktır. İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımız devletinden yardım istemekten çekinmesin" ifadelerini kullanmıştı.

Vali Salih Ayhan, ilimizde korona salgını nedeniyle ekonomik anlamda dara düşen vatandaşlara seslendi.

15 BİN KİŞİYE BİN LİRA VERİLDİ

Katıldığı bir programda konuşan Vali Ayhan, ?Devletimiz 2.1 milyon kişiye geçen hafta ve bu hafta bin lira Sosyal Destek Programı kapsamında destekte bulundu. Merkezi ödemeler kapsamında engelli aylığı alan, evde bakım parası alan, eğitim yardımı alan, yetim-öksüz maaşı alan, asker aylığı alan gibi toplam 2.1 milyon kişi. Sivas´ımızda da yaklaşık 15 bin kişi vardı bu bin liradan faydalanan. Onu dağıttık? dedi.

?12 BİN DOSYAMIZ VAR?

Bazı vatandaşların Sosyal Destek Programı kapsamında kendilerine de yardım yapılması yönünde taleplerde bulunduğunu kaydeden Vali Ayhan, ?Cumhurbaşkanımız bir kampanya başlattı biliyorsunuz. O kampanyaya dahil olarak Maliye Bakanımızın da bir açıklaması oldu. 2.4 milyon kişi daha...Yani yine bizim vakfımıza kayıtlı olan ama düzenli değil, ihtiyacı oldukça destek olduğumuz yardımlar var. Burada da yaklaşık olarak il genelinde bizim 12 bin dosyamız var. Şimdi bunlara vermekle beraber bir de süreçten etkilenen vatandaşlarımız var. ?Evde kal´ diyoruz. Evde kalma sosyal hareketliliği azalttığı için lokantacıdır, berberin çırağı, kahvehane işletmecisi gibi vatandaşlarımız etkilendi. Gündelikçi çoğu bunların. Sıkıntı yaşadılar. Bunlar da dahil olmak üzere bu genel bir çerçeve. Genel kriter bu. Bunların ne yapması lazım? Zaten vakıfta olanların dosyası bizde var. Onları biliyoruz. Biz vakfımız için sanal bir telefon sistemi kurduk, gelmeden arayıp kayıtlarını yaptıracaklar. Ben arayıp kaymakamlarımıza talimat verdim, merkez vakıfta çalışan arkadaşlarımıza talimat verdim. Şunları söyledim: Bu süreçten dolayı vatandaşlarımızın gelmelerine gerek yok. Telefonla arayanların bilgilerini alın. TC numaralarını, adı-soyadı, en son nerede çalıştığı, adresi ve hane sayısını not edin ve araştırın dedim. Şu an arkadaşlarımızın hepsi çalışıyor. Bazen sosyal medyada ?Sayın Valim nereye başvuracağız´ diye yazıyorlar. Bazen bana ?Aradık vakfa ulaşamadık´ diyorlar. Emin olun vakfı arıyorum, cevap veriyor mu diye deniyorum. Pazar günü bütün numaraları aradım, hepsi çalışıyor. Sonra vatandaşa ulaştık, ?Arayın, cevap veriyor arkadaşlarımız´ dedik.  Dedim ya az önce bu süreçte teknolojiyi daha iyi kullanabilen bir anlayış da ortaya çıkacak. Vatandaşlarımız online bir şekilde kayıtlarını yaptırsınlar. Ama gerçekten vicdani olarak, ahlaki olarak yapsınlar. Gerçek ihtiyacı olanların bunu yapmasını özellikle istiyoruz. Bu hafta biraz daha kriterler netleşir. Haftaya da bu manada bir beklentimiz var. Hazırlıklar yapılıyor. Valilikler ve kaymakamlıklar kanalıyla bu süreç yürüyecek zaten. Devletimiz kimseyi açta ve açıkta bırakmayacak. Bu konuda vatandaşlarımız müsterih olsun? açıklamasında bulundu.

?ZOR ZAMANLARDA ÇOK İYİ SINAV VERİYORUZ?

Sivas´ta şu anda gıda hususunda hiçbir sıkıntının olmadığının altını çizen Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?20 binin üzerinde gıda paketi yaptırdım. Şu an depoda stok halinde bekliyor. İhtiyacı olana gönderiyorlar. Şu ana kadar da ilçelerimizle birlikte 12 binin üzerinde vatandaşımıza gıda kolisi desteğimiz oldu. Vatandaşlarımızın temel insani ihtiyaçlarını karşılamada hiçbir sıkıntımız yoktur. Biraz nakit anlamında sıkıntı var. Onu da ilerleyen aşamada desteklersek bu süreci ekmeğimizi bölüşerek, dayanışma içerisinde atlatacağız. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, ulusal bir kampanya başlattı. Bunun hassasiyetinin farkında olarak biz bir hazırlık yapmıştık. Belediye Başkanı ile bir araya gelerek ?Vakit Gardaşlık Vakti´ diyerek, hesaplarımızı da açmıştık. Kamuoyuyla paylaşacağımız zaman Cumhurbaşkanımız açıkladığı için onları hep iptal ettik. Hepsini ulusala aktardık. Yardım etmek için bizi arayanların hepsini Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına yönlendirdik. Dün bir hemşehrimiz aradı İstanbul´dan; ?Ben 300 bin lira bağışlamak istiyorum´ dedi, Cumhurbaşkanımızın kampanyasına aktar dedim. Bu manada abartmadan söylüyorum toplam 10 milyon liranın üzerinde bu şekilde destek olma arzusu içerisinde olup  da Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına yönlendirdiğimiz vatandaşlarımız oldu. Biz bu süreci Avrupa´dan farklı götürdük. Emin olun biz zor zamanlarda çok iyi bir sınav veriyoruz. Kenetleniyoruz. Maske mevzusu bile öyle. Avrupa, Amerika maske bulamazken bizim devletimiz bedava veriyor. Kolonya, maske ile Cumhurbaşkanımızın mesajının olduğu paketler adreslere dağıtılmaya başlandı. Çok tatlı dokunuşlar bunlar. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin en güzel yansımaları. Biz de sipariş verdik aynı zamanda. Burada Organize Sanayi Bölgesi´nde bir firmamız maske üretimine başladı. 100 bin adet biz, 100 bin adet de belediyemiz maske siparişi verdi. İhtiyacı olan kurumlarımıza, vatandaşlarımıza yine dağıtacağız.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!