Kırmızı-Duvar’dan Vali Yılmaz Şimşek’e çağrı: Bu şehir sahipsiz mi?

Kırmızı-Duvar’dan Vali Yılmaz Şimşek’e çağrı: Bu şehir sahipsiz mi?
Süper Lig’e veda eden Sivasspor’un taraftar grubu "Kırmızı-Duvar", Galatasaray’ın şampiyonluğu sonrası Sivas’ta yapılan kutlamalara sert tepki gösterdi. Taraftarlar, kutlamalara izin veren Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’i de eleştirdiler.

Süper Lig'in 36. haftasında Sivasspor’un küme düşmesiyle şehirde hüzün hâkim olurken, bazı sporseverlerin Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlaması tartışma yarattı.

Sivasspor’un önde gelen taraftar grubu “Kırmızı-Duvar”, kentte yapılan şampiyonluk kutlamalarına sert tepki gösterdi.

Kırmızı-Duvar’dan Vali Yılmaz Şimşek’e çağrı: Bu şehir sahipsiz mi?

Taraftar grubundan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Bugün Sivas halkı için utanç verici bir manzaraya tanıklık ettik. Takımımız Sivasspor, tarihinin en acı günlerinden birini yaşarken, bu acıyı fırsat bilen bazı taraftarlar, Sivas'ın kalbinde, Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutladı. Daha da acısı, bu kutlamalara sizin sessizliğiniz ve izin veren tavrınız damga vurdu. Bu şehir sahipsiz mi Sayın Vali? Sivasspor bu şehrin kimliğidir, ruhudur, ortak acısı ve ortak sevincidir. Takımımız düşmüşken, sokaklarında başka bir takımın bayrakları sallanıyorsa ve buna göz yumuluyorsa, bu sadece bir ihmalkârlık değil, bu şehrin hafızasına ve haysiyetine vurulmuş ağır bir darbedir. Kendi toprağımızda, kendi yasımızda, bize hoyratça davranılıyorsa, bu artık sadece bir spor meselesi değil, bir onur meselesidir. Bugün Galatasaraylılar şehrimizde kutlama yaptıysa, bilin ki buna asıl zemini siz hazırladınız. Bu millet bunu unutmaz Sayın Vali. Siz unutsanız da biz unutmuyoruz. Biz bu şehrin alnı açık, başı dik evlatlarıyız. Şehrimizi kendi takımımızın acısıyla baş başa bırakmayıp, ona bile gölge düşüren bir idare anlayışını kabul etmiyoruz!”

Kaynak:Adem Sabit Nalbant

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.