USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Köyler İŞKUR´dan destek bekliyor

Köyler İŞKUR´dan destek bekliyor

Köyler İŞKUR´dan destek bekliyor
31-01-2018 06:00
Google News


FATİH TABUR
Sivas´ın tarım ve hayvancılık kenti olduğunu ifade eden Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, bu sektörlerin istenen seviyelere gelebilmesi noktasında atılması gereken adımlara  ilişkin açıklamalarda bulundu.
İlimizin iklim şartı ve bulunduğu konum itibariyle  tarım ve hayvancılığa elverişli bir şehir olduğunu dile getiren Çetindağ, "Bunu avantaja dönüştüremiyoruz. İnsanlarımız köylerde kalmak istemiyor, köylerimiz gittikçe küçülüyor, meralarımızdan yararlanamıyoruz. Hem arazilerimiz boşalmaya başladı hem de hayvancılık yapan kişi bulunamıyor. Bu büyük bir sorun" dedi.
Köylerde yaşanan bu sorunların minimuma indirilebilmesi için İŞKUR desteğinin kırsalda da uygulanmasını talep eden Çetindağ, "İŞKUR ile  insanlar şehirlerde sürekli çalıştırılıyor. İŞKUR desteğinin köylerdeki insanlara da verilmesi gerekiyor. En azından sigortaları  verilebilir. İŞKUR´un verdiği bu desteği  köylerde de uygulayabilirsek tarım ve hayvancılıkta  başarılı olabiliriz" diye konuştu.
Çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çetindağ,  "Oda olarak en çok önemsediğimiz konulardan birisi de  çiftçilerin eğitimi. Çiftçimizin bir kısmı bilinçsiz üretim yapıyor.  Bu noktada tarım konusundaki paydaş kurumlarımızla; hem odamızda hem de köylerimizde seminerler düzenleyerek kurslar gerçekleştiriyoruz. Bu kurslarımızı çiftçilerimiz kaliteli üretim yapana kadar sürdüreceğiz. Ayrıca biz sadece buğday değil yan ürünlerde de kendimizi geliştirmeliyiz. Çünkü devletimiz bu ürünlere çok büyük destek veriyor. Çiftçilerimiz bu konularda yeterli bilgiye sahip olmadığı için devletin hangi ürünlere destek verdiği konusunda veya hangi ürünlerin Sivas´a daha fazla kazanç getireceği hususunda bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
23.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!