USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Koyulhisar’a Kültür Evi

Koyulhisar’a Kültür Evi

Koyulhisar’a Kültür Evi
18-12-2021 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Vali Salih Ayhan, ilçe programları kapsamında Koyulhisar ve Suşehri'ni ziyaret ederek çeşitli açılış ve incelemelerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk ziyaretini Koyulhisar ilçesine gerçekleştiren Vali Ayhan, şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.

Programda konuşan Vali Ayhan, vatanın bekası için gazi olan, canlarını feda eden kahramanları hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Vali Ayhan, İlçe Kaymakamı Nurbaki Yalçın'ı ve Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli'yi de makamında ziyaret etti.

Kaymakam Yalçın'dan eğitim, tarım, sosyal ve diğer alanlarda ilçede devam eden projeler hakkında bilgi alan Vali Ayhan, belediyenin ilçede hayata geçirdiği projeler ve hizmetlerle ilgili de bilgi aldı.

Ayhan; İlçe Kaymakamı Nurbaki Yalçın ve Başkan Epsileli'ye, ilçeye kazandıracakları projelerde başarılar diledi.

Restorasyonu kısa süre önce tamamlanan Şükrü Demircan Konağı Koyulhisar Kültür Evi hizmete girdi.  Tarihi yapının açılışında konuşan Vali Salih Ayhan, "Burayı korumak ve geleceğe aktarmak çok önemli. Bundan sonra muhafaza etmek ve sürdürülebilir olmasını sağlamak size düşüyor. İlçemize hayırlı olsun." dedi.

Alt katında kadın kooperatiflerine hizmet verecek olan binanın üst katında da çocuklara yönelik olarak düzenlenen; ‘Zekâ Geliştirme Sınıfı’, ‘Kodlama Atölyesi’ bulunduğunu anımsatan Vali Ayhan, atölyeleri de gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Eğitim ziyaretlerine büyük önem veren Vali Ayhan, Koyulhisar'da Münire - Mustafa Aydoğdu Yatılı Bölge İlkokulu/Ortaokulu'nu da ziyaret etti. 1. ve 8. sınıfta okuyan öğrencilerle sınıflarında bir araya gelen Vali Ayhan, daha sonra ilçede görev yapan okul müdürleriyle toplantı yaptı.

İLÇEYE HAYIRLI OLSUN

İlçede devam eden kamu binaları inşaatlarını da inceleyen Vali Ayhan, Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yapımı tamamlanan Koyulhisar Öğretmenevini inceleyen Vali Ayhan, ziyaretçilerin konaklayabileceği güzel bir mekânın ilçenin hizmetine sunulduğunu söyledi.

İlçe temasları kapsamında köy ziyaretleri de gerçekleştiren Vali Ayhan, Koyulhisar Bahçe köyüne uğradı. Köy sakinleri tarafından karşılanan Vali Ayhan, köy konağında vatandaşların taleplerini dinleyerek önceliğe göre ihtiyaçların karşılanacağını ifade etti.

Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen sohbette Vali Ayhan, misafirperverlikleri için köy sakinlerine teşekkür etti.

SUŞEHRİ İLÇESİNDE İLK ZİYARET MEHMETÇİKLERE OLDU

Koyulhisar ilçe ziyaretinin ardından Suşehri ilçesine geçen Vali Ayhan burada ilk olarak Suşehri Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'nı ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Vali Ayhan, komandolarla birlikte yemek yedi.

KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR

Sivas Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var’ Projesi kapsamında Suşehri Göllü mahallesinde 100 adet koyun ile besicilik yapan Özlem Karabal'ı ziyaret eden Vali Ayhan, bol bereketli kazançlar temennisinde bulunarak il genelinde 1 milyon koyun hedefinin olduğunu yineledi.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU SUŞEHRİ'NE HAYIRLI OLSUN

Yapımı tamamlan ve hizmete girmek için gün sayan Suşehri Yarı Olimpik Yüzme Havuzu çalışmalarında sona gelindi. Vali Ayhan, havuzda incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Fazlı Yüksel'den bilgi aldı. Havuzun ilçeye hayırlı olmasını dileyen Vali Ayhan, gençlerin akademik birikimlerini spor yaparak zenginleştirmelerini istedi.

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Son yıllarda ilimize kazandırılan eğitim yatırımlarından birisi olan Suşehri Semiha Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni de ziyaret eden Vali Ayhan, sınıfları gezerek öğrencilerle eğitime dair bir süre sohbet etti.

Sınıf ziyaretinin ardından Vali Ayhan, okul müdürleri ile bir araya geldi. Vali Ayhan okulların durumları ve ihtiyaçları hakkında okul müdürlerinden bilgi aldı.

İLÇE TEMASLARINDA ŞEHİT AİLESİ UNUTULMADI

1992 yılında İstanbul'da şehit olan polis memuru Adem Başar'ın Suşehri'nde yaşayan ağabeyi Ali Başar’ın hanesini ziyaret ederek ilçe temaslarını tamamlayan Vali Ayhan, şehadete erişen tüm vatan evlatlarına rahmet diledi.

Vali Salih Ayhan, Başar ailesine Türk bayrağı takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!