USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KÜÇÜK? AMA MİDE BULANDIRIR

?KÜÇÜK? AMA MİDE BULANDIRIR

?KÜÇÜK? AMA MİDE BULANDIRIR
22-04-2017 06:00
Google News


Yunus BUDAKTAŞ

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı mesnetsiz ifadeler sebebiyle gazeteci Cem Küçük, tepkilerin hedefine oturdu. Siyonist ve katil İsrail´in propagandasını yapmakla suçlanan Cem Küçük´e yurdun her köşesinden tepkiler geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ülke genelinde tepki amaçlı basın açıklamaları yaparak Cem Küçük hakkında kamu davası açılacağını bildirdi. Filistin´de insanlık suçu işleyerek onlarca insanı katleden katil İsrail´in savunuculuğuyla itham edilen ve asrın en onurlu eylemi olan Mavi Marmara eylemcilerine ?manyak? yakıştırması yapan Küçük, gelen tepkiler üzerine yan çizse bile eleştiri oklarından kaçamadı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sivas Temsilciliği, kent merkezinde bir basın açıklaması yaparak, Küçük´ün açıklamalarına tepki gösterdi ve Küçük hakkında dava açılacağını bildirdi. İHH Sivas Başkanı Ahmet Çakmak, Türkiye´nin merhameti ve onurlu insanlarının yola çıkardığı ve dünyanın ortak vicdanını da içine alan Mavi Marmara organizasyonuna, yolcularına ve şehitlerine ağır şekilde hakaret eden, "Mavi Marmaracıların da İslamcı çizgide olduğu gerekçesiyle FETÖ gibi tasfiye edilmesi" çağrısında bulunan Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunmak ve bu zihniyeti kınamak için meydanlarda olduklarını söyledi.

MAVİ MARMARA

UNUTULMAZ

Çakmak, Mavi Marmara´nın unutulmayacak bir eylem olduğu ifade ederek, ?Bu ülkede ne askeri darbeye gerekçe edilen "Kudüs Yürüyüşü", ne "one minute" ne de "Mavi Marmara" unutulur. "Bu İslamcıları tasfiye et" çağrısı yapanlar, medet umdukları kişilerin de "İslamcı" olduğunu, 40 yılı aşkındır Filistin halkının yanında, Özgür Kudüs için, İsrail´e karşı birlikte bir yürüyüş içerisinde olduğumuzu bilmez ve anlayamaz. Çünkü "İsrail savunuculuğu" taşeronlara ihale edilebilir ama "Filistin Davası" şehadetin göze alındığı bir gönül davası, bir hayat biçimidir. Bir de bunlar bilmezler ki siyasi, sivil, medya, akademi tüm kesimler hangi görüşte olursa olsun bu topraklarda Kudüs´e sırtını dönen Filistin´inin mazlum halkına sırtını dönen bu halkın içinde yaşama ve destek şansı bulamaz.?diye konuştu.

MAZLUMLARIN YANINDA

OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İHH olarak mazlumların sesi olduklarını ifade eden Çakmak, ?Mavi Marmara duruşuna ve şehitlerine, 15 Temmuz duruşuna ve şehitlerine dil uzatma cüreti ve hadsizliği ise bu yeni nesil zihnin çiğ pratiğidir. Bir de çıkıp "bir STK devletin dış politikasını yönlendiremez" diyerek kendilerine haklı gerekçe oluşturmaya çalışmaktadırlar. İHH kurulduğu günden bu yana herkesin de malumu olarak tespitlerini, önerilerini, fikirlerini paylaşmaktan geri durmayacaktır. Tıpkı mazlum ve mağdur insanların hakkını hukukunu gözeterek, yardım etme sorumluluğunu taşıdığı gibi. Öte yandan İHH bedeller ödeyerek verilen tüm mücadelelere de kimsenin hakaret etmesine ve hukukunun çiğnenmesine de asla müsaade etmeyecek ve hukuki yollarla bunun mücadelesini devam ettirecektir.?dedi.

CEM KÜÇÜK

HESAP VERECEK

Cem Küçük´ün kullandığı ifadelerden ötürü savcıları göreve çağıran Çakmak, Küçük´ün hak ettiği cezayı alması gerektiğini söyledi. Çakmak, ?Cem Küçük´ün kullandığı ifade ve hakaretlerin amacı Mavi Marmara katılımcıları, şehit ve gazi yakınları ve davaya gönül verenleri, özetle Türkiye Cumhuriyeti toplumunun büyük bir kesimini aşağılamak, hedef göstererek, kasıtlı olarak çarpıtılmış bilgilerle halkı kin ve nefrete sevk edecek bir ayrıştırma ortamı oluşturmaktır. Bu nedenle Cem Küçük hakkında Türk Ceza Kanunu 125. ve 216. Maddeleri kapsamında Hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve ayrıca resen gözetilecek diğer suçlardan gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması talebinde bulunduk. Tüm savcıları hızlı ve etkili bir soruşturmayla Cem Küçük´ün hak ettiği cezaya ulaşması için göreve çağırıyoruz. Ayrıca tüm Mavi Marmaralılar olarak her birimiz ayrı ayrı Cem Küçük´e tazminat davası açacağımızı da buradan ilan ediyoruz.?şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Cem Küçük´ün kullandığı ifadeler nedeniyle Türk Ceza Kanunu´nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını içeren dava dilekçeleri Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına verilmek üzere vatandaşa dağıtıldı.

 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Küçük´ün sözlerine sosyal medyadan da tepki yağdı. Ünlü isimler sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Küçük´e tepki gösterdi. İşte o paylaşımlardan bazıları:

?Abdurrahman Dilipak @aDilipak: Cem küçük intihar mı etti. İçimizdeki Siyonist deşifre oldu! Mavi Marmara için skandal sözler.?

?İsmail Kılıçarslan @kilicarslan_is: Kafadan İsrail düşmanıyım, bu değişmeyecek ve an itibariyle tasfiye edilmeyi bekliyorum. Arz ederim.?

?Serdar Tuncer  @Yaziyor: Tasfiye tetikçiliği yapanların tasfiyesi şart!?

?Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Abdulkerim Taş:  "Mavi Marmara´daki manyaklar" ifadesini kullanan hadsiz, amacın ne? Kime hizmet ediyorsun???"

 

 

/resimler/2017-4/21/1422268385799.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!