USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KUDÜS İSLAM´IN HAREM-İ İZZETİDİR

KUDÜS İSLAM´IN HAREM-İ İZZETİDİR

KUDÜS İSLAM´IN HAREM-İ İZZETİDİR
09-12-2017 17:44
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ
İHH ve Memur-Sen öncülüğünde çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu´nun destek verdiği ortak basın açıklamasında AK Parti Sivas Milletvekilleri Mehmet Habib Soluk, Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ve yönetim kurulu üyeleri diğer STK üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. ABD ve İsrail aleyhinde sloganların atıldığı programda İHH İl Temsilcisi Ahmet Çakmak, Memur-Sen İl Temsilcisi Efe Zileli ve AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, basın açıklaması yaptı.
KUDÜS MÜSLÜMANLARIN
KIRMIZI ÇİZGİSİDİR
AK Parti adına konuşma yapan İl Başkanı Av. Ziya Şahin, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir" dedi.
ABD´nin attığı bu adımın bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu belirten Şahin, "Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam´ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır" ifadelerini kullandı.
Şahin açıklamasında şunları kaydetti:
"İslam´ın harem-i izzeti olan Kudüs´ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye´nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs´ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği "Dünya 5´ten büyüktür" itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam´ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.
KUDÜS FİLİSTİN´İN BAŞKENTİDİR
İHH Sivas İl Temsilcisi Ahmet Çakmak ise "ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti kabul ettiğini ilan etmesi, elçiliğini taşıma kararı, İsrail´in, bütün Filistin´i, başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçasıdır.  İsrail´in Filistin ve Kudüs´te varlığı gayri meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail´in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz" dedi.
Kudüs´ün statüsü konusunda Birleşmiş Milletlerin kararlarının net olduğunu belirten Çakmak, "1967 sınırları sonrasında yapılan ve yapılacak bütün işgaller, yerleşkeler, utanç duvarları illegal olarak tescillenmiştir. Görünen o ki ABD BM başta olmak üzere kendi savundukları uluslararası hukukun ve sistemin kararlarına karşı koymuş İsrail gibi artık tüm dünyaya meydan okuyarak ´hukuku´ tanımayacağını beyan etmiştir. Bütün grupları ve taraflarıyla bugüne kadar haklı, onurlu ve azimli muazzam bir mücadele ortaya koyan Filistin´in yıllar boyunca en ağır şartlarda kesilmeyen mücadelesini selamlıyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra da maddi manevi yanlarında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz" diye konuştu.
Çakmak açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İslam Dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin´in Başkenti Kudüs´e sahip çıkmalı siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail´e ve İsrail´in yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik vs her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır. Türkiye´de de hükümeti, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin´e desteğe ve Kudüs´ü muhafazaya çağırıyoruz. Öte yandan sadece İstanbul´da 25 bin Yahudi yaşamaktadır. Onları ABD´nin bu kararına ve İsrail´in Kudüs´ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Hatırlatmak isteriz ki eğer şiddet sarmalı bölgemizi ve dünyamızı sararsa bütün dünyada Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ve diğer hiçbir din ayırt edilmeksizin güvenlik riski/zafiyeti yaşayacaklardır. Bugün hemen Kudüs´ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır.
Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri gerekir. Türkiye İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli, bugüne kadar Filistin aleyhine olan İsrail işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir. Kudüs Filistin´in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail´in başkenti olmayacaktır."
KUDÜS SAVAŞIN DEĞİL
BARIŞIN ŞEHRİDİR
Sivas Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Efe Zileli de "İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık" dedi.
Zileli, "ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınmasına yönelik kararını fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs´ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır. Yüz yılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir elbette. Asıl neden kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir" şeklinde konuştu.
Zileli şunları kaydetti:
"Tam da bu noktada en güçlü ihtarı kendimizden başlayarak millete ve ümmete yapıyoruz. Nasıl ki, Hz. Ömer´in fethiyle, Selahaddin Eyyubi´den bu yana medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan Kudüs´ü Haçlılara karşı yüz yıllar boyu savunduysak; Nasıl ki, Yavuz Sultan Selim Han´ın hilafetiyle birlikte Kudüs´ü bütün inançların barış adalarından biri yaptıysak; Nasıl ki, Abdülhamid Han´ın mücadelesiyle Siyonizmi Filistin ve Kudüs´ten uzak tuttuysak; Şimdi de aynı şuurla mücadelemizi sürdürüp, haçlı artığı düşüncelleri payanda olarak kullanan emperyalizme ve siyonizme karşı bütün insanlığı da içine alan bir söz söyleyebiliriz. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs´ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa´nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa´nın İslam´la kucaklaşması için haykırıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!