USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MAHZUN GÖNÜLLERİN YANINDA OLUYORUZ

MAHZUN GÖNÜLLERİN YANINDA OLUYORUZ

MAHZUN GÖNÜLLERİN YANINDA OLUYORUZ
08-02-2017 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

?Başkanlar Konuşuyor? köşemizde siyasi partiler ve sendikaların ardından ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını konuk etmeye devam ediyoruz. Bugün de Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği Sivas İl Temsilciliği Basın Sözcüsü Bekir Kaya oldu.

Beşir Derneği olarak amaçladıkları hizmetlerle ilgili bilgi veren Kaya, ?Bütün insanlarımızın acısını ve sevincini paylaşarak onların insani ve ahlaki değerlerle donanmasına katkıda bulunmak. Doğru, düzenli ve çağın gereksinimine uygun olarak hizmet vermek ve insanlara maddi, manevi yardımlar yapmak. Gerektiğinde insanların haklarını korumak. İnsanlara hiçbir din, dil, ırk, sınıf, bölge, mezhep ve siyasi görüş farkı gözetmeksizin maddi ve manevi her türlü yardımlarda bulunmaktır? dedi.

Kaya, ?Ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen doğal afet, savaş, olağanüstü ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve benzer bütün konularda ayni, nakdi, maddi ve manevi yardımlarda bulunmak. İnsanlığın yararına olan her türlü faaliyeti destekleyerek yardımcı olmaktır. Yurt içi ve yurt dışında, yardıma muhtaç öğrenci, şehit aileleri, fakir, sakat, yaşlı, kimsesiz ve mağdur insanlara ayni nakdi, tıbbi ve eğitim yardımında bulunmak. Sığınak, barınak ve araç temini yapmak. Bu amaç ve hizmetlerin gerçekleşmesi için, maddi birikimler için yer temini ile yasaların izin verdiği ölçüde eğitim hizmetleri yaparak vasıflı insanların yetişmesine yardımcı olmaktır? ifadelerini kullandı.

BEŞİR DERNEĞİ 55 ÜLKEDE

FAALİYET GÖSTERİYOR

Türkiye´de 248 temsilcilik ve yurt dışında da 55 ülkede faaliyet gösterdiklerini ifade eden Kaya, ?Derneğimizin misyonu; hizmete ihtiyacı olan hiçbir ayrım yapmadan paylaşmayı erdem haline getirerek sosyal adalete ve kardeşliğe destek olmak hayır işlerinin yaygınlaşması için dünyanın her yerinde hizmeti nimet bilmektir? dedi.

Kaya, ?Köklü bir geçmişi olan derneğimizin vizyonunu yenileyerek hizmetlerini arttırarak çalışmalarına devam etmektedir. Beşir Derneği göstermiş olduğu faaliyetler bakımından Bakanlar Kurulu tarafından Kamu Yararına Çalışan Dernek unvanını almıştır? dedi.

Beşir Derneği´nin vizyonunu anlatan Kaya, ?Doğal afet ve başka nedenlerle dünyanın herhangi bir yerinde, biçare düşmüş, evsiz kalmış, salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kalmışlara, merhametlinin elini uzatmak, imkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış gönüllere sahip çıkmak. Meslek ve beceri kazandıracak kurslar açarak hayat boyu eğitimi desteklemek. Hayata tutunamamış, her şeyin değiştiği bir dünyada sahipsiz kalmış fakir ve yetimlere ulaşmak ihtiyaçlarını karşılamak, rehberlik yapmak. Hastalıklara duçar olmuş ve biçare kalmışların hizmetini görmek tedavilerini üstlenmek. Doğuştan veya sonradan özür sahibi olmuşların toplumda yer almaları ve hiçbir eksiklik hissetmemeleri için gören gözleri ve yürüyen ayakları olmak Kısaca nerde bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla olmak amacımızdır? ifadelerini kullandı.

GELECEĞE IŞIK OLMA

GAYRETİNDEYİZ

Beşir Derneği İl Temsilciliği Basın Sözcüsü Bekir Kaya, ?Beşir Derneği 21. yy´da insani değerlere sahip çıkarak manevi ve kültürel yozlaşmanın olduğu günümüzde bu değerlere sahip çıkarak geleceğe ışık olmanın gayreti içerisindedir. Beşir Derneği gıda bankacılığı yaparak gönüllülerden ve bağışçılarından aldığı güç ile insanlara yardımcı olabilmek için birçok alanda uzun ve kısa vadeli programlar geliştirmiştir. İhtiyaç sahiplerine düzenli olarak eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanda yardımcı olurken Ramazan ve Kurban organizasyonları ile mahzun gönüllerin müjdeleyicisi olmuştur. Yetim sahibi projesi ile yetimlere yönelik projeler geliştirmekte ve yetimhanelere ayni ve nakdi yardım yapmaktadır? ifadelerini kullandı.

SUYU İSRAF ETMEYİN

Beşir Derneği olarak genel olarak faaliyetleri hakkında bilgi veren Kaya, şöyle devam etti:

?Derneğimiz ?Suyu israf etmeyin´ kampanyası adı altında su kuyusu projesi ile yurt dışında birçok ülkede su kuyusu açmıştır. Su, hayattır. Canlıların hayatını devam ettirebilmesi için en önemli yaşam kaynağı olan su, aynı zamanda medeniyetlerin gelişimi için de en temel ihtiyaçlardan biridir. Dünyanın kurak ve yoksul bölgelerinden Afrika ve Asya kıtalarındaki birçok ülkedeki insanlar, en büyük sorunlardan biri halinde olan susuzlukla mücadele etmektedirler. Bu ülkelerdeki insanlar, kısıtlı su alanlarından taşıma ile kullandıkları suların çamurlu ve mikroplu olması sebebiyle çeşitli hastalıklar ve ölümlerle burun buruna kalmaktadırlar. Fakirlikle, sosyal ve siyasi problemlerle boğuşan bu bölgelerdeki insanların temiz suya ulaşmaları nerdeyse imkânsız hale gelmiştir. İnsanlar temiz suya ulaşabilmek için ellerinde su bidonları ile kilometrelerce yol kat etmekte ve hayatlarının büyük kısmını bu su yollarında geçirmektedirler. Yerin 30-40 metre altıda çıkabilecek suya imkânsızlıklardan dolayı ulaşamamaktadırlar. Beşir Derneği, sizlerin yardımları ile ihtiyaç olan bölgeleri seçmekte, su kuyuları açmakta, binlerce insanın temiz ve sağlıklı suya kavuşmaları için hizmet vermekte ve açılan bir su kuyusundan binlerce kişi istifade edebilmektedir.?

SOSYAL MARKET

PROJESİ

?Kardeş aile projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin yaralarına merhem oluyor. Sosyal market projesi ile sosyal incelemesi yapılan ihtiyaç sahibi ailelerin bu marketten istedikleri gibi alışveriş yapma olanağı sunmaktadır.

Vakıf medeniyetinin bize miras bıraktığı yardımlaşma usulleri ve kurumları vardır. Burada sadece bir yardım usulünü örnek vererek Paylaşım Noktalarının mahiyetini anlatmaya çalışacağız. Sadaka Taşları tarihimizin güzel ahlaklarından bir tanesidir. Sadaka verecek şahıs bu taşa vereceği miktarı bırakır, ihtiyacı olanda ihtiyacı kadarını buradan alırdı. Kimin verdiği ve kimin aldığı bilinmezdi.

Beşir Derneği olarak bizde bu mirasımızı güncelleyerek sosyal market projesini geliştirdik.  Paylaşım Noktası dediğimiz bu marketlerde gıda, giyim, temizlik, ev gereçleri ve diğer temel ihtiyaç malzemeleri bulunmaktadır. Paylaşım Noktalarımızda bulunan ürünler bağışçılarımız tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışlanmış ayni yardımlardır. Bu marketlerden ücretsiz alışveriş yapacak ihtiyaç sahibi aileler ise incelemesi yapılmış gerçek ihtiyaç sahibi olduğu belirlenmiş ailelerdir. Bu ailelere ihtiyaçları nispetince verilen alışveriş puanları ile 3, 6, 12 aylık periyotlarda alışveriş yapma imkânı verilmektedir.?

EĞİTİM YARDIMLARI

?Beşir Derneği geleceğimiz olan gençlerimiz için eğitim projesi ile yurt içi ve yurt dışında eğitim yardımlarını sürdürmektedir. Eğitim her bireyin hakkıdır. Öyle durumlar vardır ki bu hakkı alır insanın elinden ve mahrum bırakır bilgiden, irfandan. Geleceğimizin bilim adamları olacak kadar zeki olan çocuklarımıza sahip çıkabildiğimiz sürece var olabilir, büyüyebilir, söz sahibi olabiliriz dünyanın her yerinde. İmkânsızlık onların kaderi olmasın, bir el uzat ki onlarda okuyabilsin ve geleceğimiz olsunlar; bir el uzat ki cahillik onlara kötü işler yaptırmasın, kötü niyetli insanların kuklası olmasınlar. İmkânımız varken geleceğimize destek olalım.

Beşir Derneği Eğitim Yardımlarında çalışmalarını sürdürüyor.  Sizlerin de destekleriyle bilgili, saygılı ve faydalı nesiller oluşturmanın gayretinde olan derneğimiz, İlköğretim, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerimize; Burs yardımları, Eğitim araç gereç yardımları, Barınma yardımları, Giyim yardımları, Ulaşım yardımları, Yurt dışı eğitim yardımları yapmaya devam ediyor. Beşir Derneği bahsedilen tüm bu faaliyetlerin yanında eğitime destek verecek başka projeleri de desteklemektedir. Yapacağınız her bir yardım, bir hayatın yönünü negatiften pozitife çevirecektir.?

RAMAZAN PAŞLAŞMAKTIR

Ramazan paylaşmaktır sloganı ile çalışmalarımızı bu dönemde arttırarak fitre, zekat, iftar çadırı, sıcak yemek dağıtımı, çocuklara bayramlık elbise hediyesi ile hayra vesile olmaktadır. Kurban yakınlaşmaktır sloganı ile 55 ülkede kurban kesimi organizasyonu ile kurulan yardım ağı eli ile güvenilir bir şekilde dağıtımı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır.

İnsani yardım organizasyonunda Ramazan Ayı´nın bereketi, heyecanı bir başkadır Beşir Derneği´nde.  Yıl boyunca yapılan yardım çalışmalarımız bu rahmet ayında zirve yapar, fazladan bir sofrada daha kurabilmek için. Gönüllülerimiz sırtlarında kumanya paketleri ile köy köy misafir olurlar mahcup gönüllere. Dünyanın en büyük iftar sofrasını gönüllerde kuruyoruz. Tüm bu hizmetlerin sebebi siz vesilesi biz oluyoruz.

Beşir Derneği Ramazan-ı Şerif´te Türkiye´nin 300 noktasında Ramazan-ı şerif bereketini yaşatırken ihtiyaç sahibi ailelere, yine aynı çalışmaları dünya mazlumları için UKBA Derneği ile 55 ülkede birlikte çalışıyoruz. Zekât ve fitre organizasyonu, Ramazan kumanyası, iftar çadırı ve sıcak yemek dağıtımı, çocuklara ve ailelerine bayramlık giyim paketleri, kurban eti dağıtımları yapıyoruz. Beşir Derneği yapılan bağışlar ile yüzler güldürmeye vesile oluyor.?

İHTİYAÇ SAHİBİ

AİLELERİN YANINDAYIZ

Bugüne kadar Beşir Derneği Sivas Temsilciliği olarak yaklaşık 5 bin aileye giyim yardımında bulunduklarını belirten Sivas İl Temsilciliği Basın Sözcüsü Kaya, ?Bugünde yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibine giysi yardımında bulunuyoruz. İnsanlara hakkı ve sabrı tavsiye edip bir aydınlık menzili müjdelemek için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!