USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Markamıza  Sahip Çıkalım--Video

Markamıza  Sahip Çıkalım--Video

Markamıza  Sahip Çıkalım--Video
10-02-2022 07:05
Google News


Sivas Teknik Tarım Hayvancılık (SİVTAŞ) şirketi bünyesinde üretilen; Tozanlı Balı ile  zeron buğdayından elde edilen bulgur ve un gibi ürünlerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Programda konuşan Vali Salih Ayhan, ürünlerin zincir marketler ve e-ticaret üzerinden satışa sunulacağını belirten Vali Salih Ayhan; “Sivas’ın kendi markasına sahip çıkmasını özellikle istirham ediyoruz” dedi.

Fatih TABUR

Sivas Teknik Tarım Hayvancılık (SİVTAŞ) şirketi tarafından üretilen; Tozanlı Balı ile  zeron buğdayından elde edilen bulgur ve un gibi ürünlerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Meva Kafe Restoran’da gerçekleştirilen programa Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SİVTAŞ Genel Müdürü Hakan Bozbıyık, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Tarım ve Kısal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’nun yanı sıra tarım sektörünün temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Vali Salih Ayhan; SİVTAŞ’ın kuruluş aşaması hakkında açıklamalarda bulundu. Sivas için önemli bir programda bir araya gelindiğini ifade eden Ayhan; “Yani 2 yıllık bir emeğin ürünü. Adeta ilmek ilmek ördüğümüz, tohum ektiğimiz ve ektiğimiz tohumun da ürünlerini aldığımız bir zamandayız. Belki fiziki olarak küçük şeyler görülebilir ama  arkasında çok büyük bir emeğin olduğunu, akıl terinin olduğunu özellikle söylemek istiyorum. Şehrin öncelikleri vardır. Eğitim olmazsa olmaz. Eğitim bizim rotamızın en önemli noktalarından birisi. Bu noktada hiç taviz vermeyeceğiz, ajandamızın başında. Akabinde bu şehrin temel dinamiklerinin olmazsa olmazları sektörel anlamda nelerdir? Tarım. Tarım konusunda devletimizin çok ciddi destekleri var ama markalaşmada ürün tasarımında ve bunu regüle etmede bir sorunumuz olduğunu gördük ve belediyemizle bir araya geldik. Beyin fırtınasıyla birlikte arkadaşlarımız ciddi bir saha taraması yaptı ve illeri de gezerek neler yapabileceği  konusunda çalışma yaptı. Hep söyleriz; bir, iki, üç olmadan dört, beş olmaz. Geçmişte bir, iki, üçler yapıldı biz de onun üzerine dördü, beşi yapmak istiyoruz. Baraj olmadan sulama alanları açmak mümkün değil. Bunu ifade etmek istiyorum. Şirketi kurmamız gerekti. Ve oturduk ‘Biz Konya’da var olan bütün çiftçileri içerisine alan bir şirketin muadilini kuracağız’ dedik. El emeği göz nuru. Hamdolsun üst yönetim olarak gerek siyaseten, gerek idareten gerek sivil toplum örgütleri bu konuda destek oldular ve örgütlü yapımızı kurduk” dedi.

SİVTAŞ’ı kurduktan sonra özellikle arpa, tritikale ve yem bitkilerinde önemli bir bölge olan Sivas’ın yem konusunda marka olması gerektiği görüşünün hasıl olduğunu belirten Ayhan; “İlk önce 29 Ekim 2019’da zor zamanda, kıt zamanda, paranın para olduğu zamanda gözümüzü kararttık, temeli attık. Şu an bildiğiniz gibi yem fabrikamız birkaç vardiya çalışıyor. Ve kalitesi ve fiyatıyla da bölgede artık rüştünü ispat etti hamdolsun. Bununla da yetinmeyelim dedik; yem ve süt. Bu bölgede süt sığırcılığı konusunda çok ciddi alt yapılar var ama sütte bir güvenli liman olmazsa bu konuda üretimde problem olmakta. Akabinde hemen süt işleme tesislerine de başladık. Sütle yem birbirini destekleyen mekanizmalar” diye konuştu.

SİVTAŞ olarak özel sektöre asla rakip olmadıklarını kaydeden Ayhan, “Özel sektörle biz rekabet etmeyeceğiz. Onlara destek olacağız. Bizim maksadımız sahada vatandaşlarımızın özellikle hayvancılıkta ve süt sığırcılığında güvenli bir yer olduğunu bilmeleri. Bu önemli bir temel gayemizdir. Bugün burada toplanmamızın vesilesi şu: Sivas denince akla gelen ilk ürünlerden birisi bal ve ata tohumları. Bal üreticilerimizi destekledik ve ilk etapta 12 ton balımızı aldık hamdolsun. Biz de misafirlerimize takdim ediyoruz. Hakikaten tasarımıyla, görseliyle ve kalitesiyle Sivas balda da  önemli bir merkez olacak. Ardından da TİGEM ile iş birliği yaparak sürekli zeron buğdayı ekimi gerçekleştirdik. Tohumluk ektik, onların hasadını yaptık. Çiftçilerimize dağıttık ve çiftçilerimize ‘Her ektiğiniz zeron buğdayının tamamını alacağız’ dedik. Ve tamamını aldık. Şimdi Sivas’ın meşhur zeron buğdayından köftelik bulgur, yemeklik bulgur ve üretiyoruz. Bunlar ata tohumumuz. Burada hem sözleşmeli üreticilik var hem de sertifikalı tohum vererekten çiftçiyi dolaylı destekleme var. İlk etapta 105 ton buğdayı aldık, ununu ve buğdayını yaptık bugün de Sivas’ımızın karşısındayız. Bu un çeşitliliğimiz gittikçe artacak. Balda inşallah paketleme laboratuvar merkezi kuraraktan ciddi kurumsal altyapımız olacak. Yani Sivas’ın balda merkez olacağını söyleyebilirim. Biz hamdolsun inandık, ciddi bir birlikteliğimiz var. Bizim bir isteğimiz var;  o da şu: Sivas’ın artık kendi markasına sahip çıkmasını kamuoyundan özellikle istirham ediyoruz. Bulgurumuzun tadı herkesin damağında kalsın. Sivas çiftçimize inşallah daha çok destek olacağız. Sivas’a yeni marka ve değerler kazandırmaya hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “2019 yılında İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyemiz iştiraki olan SİVTAŞ yem fabrikasının temelini atıldı. Allah’a şükürler olsun bugün kaliteli, ucuz, hesaplı yem üretimiyle birlikte bu zor günlerde çiftçimizin yanında oluyor. İnşallah olmaya da devam edecek. Süt fabrikamızı da inşallah nisan gibi açacağız. 2 yıl öncesine gittiğimiz zaman aslında fikrin ortaya çıkmasıyla, fikrin uygulamaya geçmesindeki süreç aslında zorlu bir süreçti. Önce inanmak gerekiyordu inandık, projelendirdik. Başaracağımıza inanarak yola çıktık ve şehir olarak başardığımıza inanıyorum. Yaklaşık 70 milyon lira sermaye ile kurulan tesisi Sivas’a kazandırdık. Sivas’ın tarım ve hayvancılık şehri olma noktasında çiftçimizin, üreticimizin yanında olmak adına ne yapılabilir noktasında güzel bir tesis ortaya koyduk. Arı noktasında, bal noktasında, kovan noktasında Türkiye’de ilk 5’teyiz. Ama markalaşma eksikliğimiz vardı. Bugün belki Türkiye’nin en güzel balını üretiyoruz ama günümüz ticareti, günümüz sosyolojisi, ruhu markalaşmak gerekiyor, markalaşmayı ortaya çıkarmak gerekiyor. SİVTAŞ’ın ortaya çıkış gerekçelerinden birisi de buydu. SİVTAŞ asla özel sektörün rakibi değil. Özel sektörün destekleyicisi, üreticimizin, çiftçimizin güvenli bir limanı. Sivas’ın değerlerini markalaştıracak öncelikle ulusala daha sonra da uluslararası piyasaya sürecek. Tozanlı balını dünyaya, Türkiye’ye tanıtarak piyasaya sürüyoruz. Sivas’ın bir değeri olan zeron buğdayından köftelik bulgur ve un üretildi ve SİVTAŞ markasıyla birlikte piyasada. Biz değerlerimizi ortaya çıkarmak ve değerli kılmak, markalaştırmak, üreticimizin, çiftçimizin yanında olmak için risk alarak yola devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi ürünlerimizi tatmaya, bu noktada şehir dışına gittikleri zaman Sivas’ın markalarına destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!