Ömer ÜN
MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü (DÖGM) Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, Eğitim Ortamları, Öğrenci İşleri, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Oğuzhan Özkan ve Sivas Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Şarkışla'da okul ve kurum müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.
İlçe Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen toplantıda, ilçenin eğitim durumu ele alınırken devam eden ve planlanan projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, "Şarkışla ilçemiz eğitimde başarılı ve örnek gösterdiğimiz ilçelerimizden bir tanesi. Burada yürütülen çalışmaların başarıya ulaşmasında hem İlçe Millî Eğitim Müdürümüzün hem okul müdürlerimizin hem de öğretmenlerimizin büyük gayreti var. Bu nedenle sizlere teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
MÜFREDATI BAŞTAN SONA YENİLİYORUZ
MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen ise Millî Eğitim Bakanlığının yürüttüğü çalışmaların merkezinde öğretmenlerin bulunduğuna vurgu yaptı. Hizmet içi eğitim çalışmalarından özlük haklarının iyileştirilmesine kadar geniş kapsamlı çalışmaların yürütüldüğü bir sürece girildiğini belirten İşleyen, öğrencilere yönelik çalışmalar kapsamında ise sınıf geçme, açık lise ve sınavlar ile ilgili çeşitli adımlar atıldığının altını çizdi. Gündemde olan müfredat değişikliği sürecine de değinen İşleyen, "Nesil çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. Bu değişime ve gelişime de ayak uydurmak zorundayız. Bu doğrultuda müfredatta da değişikliğe gitmek için çok önemli adımlar atıldı. Müfredatı baştan sona yeniliyor, güncelliyoruz. Hem kültürümüze hem millî ve manevi değerlerimize hem de evrensel değerlere ve teknolojik gelişmelere uygun bir müfredat çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar bitmek üzere." ifadelerini kullandı.
Bakanlıkça hayata geçirilen ve uygulanması planlanan birçok çalışma hakkında bilgi paylaşımında bulunan İşleyen, okullarda geleneksel oyunlara ağırlık verileceğini, yapılacak olan etkinlikler için Temel Eğitim Genel Müdürlüğü web sayfası ve Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabından faydalanılması gerektiği dile getirdi. Bakanlıkça yürütülen; "Dilimizin Zenginlikleri Projesine" de değinen İşleyen, bu proje ile Türkçenin zenginliklerini ortaya koyarak öğrencilerde farkındalık oluşturmanın amaçlandığını ifade ederek adab-ı muaşeret kurallarının da müfredata girdiğini hatırlattı. Bakanlıkça yürütülen tüm proje ve çalışmaların takip edilmesini ve etkin bir şekilde yürütülmesini isteyen İşleyen, bakanlık çalışmalarının duyurulduğu genel müdürlüklere ait web sitelerinin, yakından takip edilmesi ve bakanlıkça öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunulan EBA, ÖBA ve ÖDS gibi dijital eğitim platformlarının etkin bir şekilde kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.
Okul müdürlerinin de görüş, öneri ve taleplerini dile getirdiği toplantının son bölümünde, DÖGM Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir ve Eğitim Ortamları, Öğrenci İşleri, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Oğuzhan Özkan, sorumluluk alanlarındaki konular hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Editor : Hayrullah Ağkaş