MEB Robot Yarışmasında Sivaslı Öğrencilerden Büyük Başarı

MEB Robot Yarışmasında Sivaslı Öğrencilerden Büyük Başarı
Uluslararası MEB Robot Yarışması, “Köklerden Geleceğe, Eğitim, Teknoloji, Üretim” temasıyla Kayseri’de gerçekleştirildi. 10 binden fazla öğrencinin katıldığı yarışmada Sivaslı öğrenciler 1 altın, 2 gümüş ve Türkiye 4.lüğü elde ederek gururlandırdı.

Sivaslı öğrenciler, 10 binden fazla öğrencinin katıldığı Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda 1 Altın, 2 Gümüş ve Türkiye 4.lüğü elde ederek gururlandırdı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, “Köklerden Geleceğe, Eğitim, Teknoloji, Üretim” temasıyla Kayseri’de gerçekleştirildi. 10.000’in üzerinde öğrencinin katıldığı yarışmada, Sivas’tan 47 grup mücadele etti.

Farklı kategorilerde hünerlerini sergileyen öğrenciler, 1 Altın, 2 Gümüş ve Türkiye 4.lüğü derecesi alarak önemli bir başarıya imza attı.

558666541-1090961983215634-5619758797959484117-n.jpg

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NDEN TEBRİK

Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, yarışmaya katılan öğrencileri ve danışman öğretmenlerini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bu başarı, sadece öğrencilerimizin değil, aynı zamanda ailelerinin, okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin fedakârlıklarının da bir göstergesidir. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

DERECELERLE DÖNÜŞ YAPTILAR

Danışmanlıklarını öğretmenler Özgür Şeremet ve Osman Batur Dağdeviren’in yaptığı Selçuk Ortaokulu öğrencileri, farklı kategorilerde şu dereceleri elde etti:

“Tozkoparan” Kategorisi

Yusuf Bulut ve Zeynep Betül Baş – Altın Madalya

Semih Yılmaz ve Zeynep Betül Baş – Gümüş Madalya

“Temel Seviye Çizgi İzleyen” Kategorisi

Zeynep Betül Baş ve Semih Yılmaz – Gümüş Madalya

Elif Dağdeviren ve Rıza Selim Tolaz – Türkiye 4.lüğü

Yarışmada elde edilen bu başarılar, Sivas’ın teknoloji ve robotik alanındaki gelişim potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrenciler, aldıkları ödüllerle hem okullarını hem de şehirlerini gururlandırdı.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.