USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Sivas'ta Taşıma Kapsamı Yeniden Değerlendirilecek!

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, 2023- 2024, eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte basın mensupları ile bir araya geldi. Yener toplantıda, Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki taşıma kapsamının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sivas'ta Taşıma Kapsamı Yeniden Değerlendirilecek!
19-07-2024 11:39
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

2023- 2024 Eğitim- Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte, Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, eğitim sistemi, taşımalı eğitim gibi konularda basın mensuplarını bilgilendirdi. 

PANSİYON DOLULUK ORANI YÜZDE 70

İl genelinde mevcut pansiyonların doluluk oranlarının yüzde yetmiş civarında olduğunu belirten Yener, taşımalı eğitimin önemine dikkat çekti. Taşımalı eğitimde geçtiğimiz yıl yaklaşık 9 bin öğrenci taşınırken, bu yıl bu rakamın 6 binlere düşürüldüğünü ifade etti. Yener, taşımalı eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, “Taşımalı eğitimde öğrencilerin sabah yolculuk esnasındaki yorgunluklarının hem akademik başarılarını hem de sosyal gelişimlerini olumsuz etkilediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizi ilçe merkezlerindeki pansiyonlara yerleştirerek bu sorunları minimize etmeye çalışıyoruz” dedi.

"TAŞIMA KAPSAMI YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK"

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki taşıma kapsamının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yener, "Oradaki pansiyonun varlığı ve mevcut imkanlar göz önüne alındığında, taşıma kapsamına alınmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Teknolojik altyapının heba olmasını istemeyiz. Öğrencilerimizi teşvik etmek anlamında elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Ayrıca sosyo-ekonomik durumu zayıf olan öğrencilere burs ve taşıma desteği sağlanması için belediye ve okul imkanlarının kullanıldığını vurguladı.

KÖY OKULLARININ KAPATILMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yener, köylerdeki okulların kapatılması konusuna da değinerek, köy yaşam merkezlerinin önemine dikkat çekti. "Bir öğrencimiz bile olsa köy okullarının kapatılmaması için çalışıyoruz. Ancak bazı durumlarda, az sayıda öğrencinin köy okullarında eğitim almasının verimli olup olmadığını da gözden geçirmeliyiz. Köylerdeki okulların kapatılması, köy yaşam merkezleri olarak kullanılmalarını engellemiyor" dedi. Halk Eğitim Merkezleri ile iş birliği yapılarak köylerde çeşitli kursların açılmasını sağladıklarını belirten Yener, köy muhtarlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi.

Toplantının sonunda, Yener, Sivas'ta eğitim kalitesini artırmak için yapılan çalışmalar ve gelecek planları hakkında bilgi verdi. Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, öğretmenlerin eğitim ve gelişimlerinin desteklenmesi ve öğrencilerin akademik başarılarının artırılması için çeşitli projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Yener, "Taşımalı eğitimde yaşanan öğrenci sayısındaki azalma, öğrencilerimizin akademik başarılarına olumlu yönde etki edecektir. Gelecek yıl daha da iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz" dedi. Ayrıca, izinsiz faaliyet gösteren kurumlar hakkında da bilgi veren Yener, bu kurumların denetim altında tutulduğunu ve gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.

 


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!