USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Müjdeyi Vali Şimşek Verdi! Sivas'ta Hititlerin Mirası Turizme Kazandırılacak

Vali Yılmaz Şimşek, Altınyayla’da bulunan "Sarissa Antik Kenti" ile Hitit Kralı'nın baharı karşıladığı 3 bin 500 yıllık "Suppitassu Kral Gölü"nü ziyaret etti. Araştırmacı-yazar Osman Çelik'ten bölge hakkında bilgi alan Şimşek, bölgenin turizme kazandırılması için çalışma başlatılacağını müjdeledi.

Müjdeyi Vali Şimşek Verdi! Sivas'ta Hititlerin Mirası Turizme Kazandırılacak
07-10-2024 10:26
SİVAS
Google News

Adem Sabit NALBANT

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Altınyayla’da temaslarda bulundu.

Şimşek, tarihin en büyük dördüncü imparatorluğunu kuran Hititlerin en büyük dini ve ticari merkezlerinden biri "Sarissa Antik Kenti" ile Hitit Kralı'nın baharı karşıladığı ve Sarissa'nın su ihtiyacını karşılayan 3 bin 500 yıllık "Suppitassu Kral Gölü"nü ziyaret etti.  

Araştırmacı-yazar Osman Çelik'ten bölgenin tarihi geçmişi hakkında bilgi alan Vali Şimşek, bölgenin turizme kazandırılması için çalışma başlatılacağını ifade etti.

Şimşek, “Bilindiği üzere bu bölge Hititlerin önemli bir yerleşim merkezi. Sarissa Antik şehrinde Hititler önemli bir şehir kurmuşlar ve bu şehrin suları da yine bu Kral Gölünden temin ediliyormuş. O nedenle bölgemiz için önemli bir yer ve önemli bir turizm potansiyelini de barındırıyor. Aslında Hitit kralları bilindiği üzere Hattuşa’da ikamet ediyor. Hititlerin başkenti. Çorum Boğazkale’de ama bu bölge ve Sarissa Antik Şehri de Hitit krallarının yazlık merkezi olarak kullanılıyor. Yine önemli bir dini merkezi olarak bu bölge kullanılıyor” dedi.

110 ODALI BİR BİNA ORTAYA ÇIKARILDI

“Biz buranın Hititlerin önemli bir yerleşim merkezi  olduğunu yapılan kazılarda ortaya çıkarılan çivi yazısı tabletlerden anlıyoruz” diyen Şimşek, “Çünkü burada 1992 yılında kazılarda 110 odalı bir bina ortaya çıkarıldı. Yine tapınaklar ortaya çıkarıldı ve en önemlisi de Fırtına Tanrısını sembolize eden çift başlı boğa heykeli ortaya çıkarıldı. Bütün bunlar bize gösteriyor ki burası Hititlerin önemli bir şehri, önemli bir dini merkezi. Amacımız bu turizm potansiyelini, önemli kültür varlığını gün yüzüne çıkarmak, tanıtmak ve ülkemizin turizmine kazandırmak” ifadelerini kullandı.


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!