USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Müteahhitler İflasın Eşiğinde!

Müteahhitler İflasın Eşiğinde!

Müteahhitler İflasın Eşiğinde!
21-03-2022 07:05
Google News


Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği (SİMDER) Başkanı Sami Arifer, gazetemizi ziyaret etti. Ziyaret esnasında sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Arifer;  inşaat sektöründe yüzde 500’leri bulan artışlar nedeniyle müteahhitlerin iflasın eşiğine geldiğini dile getirdi.

GÜNCEL FİYAT FARKI VERİLMESİ GEREKİYOR

Kamu müteahhitlerinin geçen sene birim fiyatla aldıkları işleri tamamlayamaz durumda olduklarını belirten Arifer, “Şu anda piyasaya yüzde 300-400-500 civarında zam gelirken, fiyat farkı almadan bu işleri bitirmeleri mümkün değil. Bitirmeye kalksalar zaten her şeylerini kaybedecekler, batacaklar. Şehircilik Bakanlığı’nın, TOBB’un bir anlamda Hazine Bakanlığı’nın ilgilenmesi gerekiyor ama şu ana kadar ilgilenme olmadı. Bu anlamda acilen güncel bir fiyat farkı verilmesi gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE YANGIN YERİNE DÖNECEK

Ön satış yapan yap-sat müteahhitlerinin de çıkmaza girdiğini kaydeden Arifer, “Geçen yıl ki fiyatlara daire satmışlar, bunlara bu yıl o daireleri mal edip teslim etmeleri mümkün değil. Bu anlamda ön satış yapan yap sat müteahhitlerine de bir yol gösterilmesi gerekiyor. Geldik Mart ayına, 3 ay sonra bana göre bütün Türkiye yangın yerine dönecek. Sivas zaten Mayıs’tan itibaren yangın yerine dönecek, kimse işine devam edemeyecek, yeni iş başlamayacak. Geçen yıl işe başlayan, ön satış yapan arkadaşlar inşaatları bitiremeyecekler. Bu nedenle acil tedbirler alınması gerekiyor” diye konuştu.  /Fatih TABUR/


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
24.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!