USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Narin’in bacağı neden koptu? Diyarbakır Baro Başkanı bilinmeyen gerçeği açıkladı

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, yaptığı basın açıklamasında önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Eren, 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Narin'in bacağının dışarıdan bir müdahale sonucu koparılmış olabileceğini belirtti.

Narin’in bacağı neden koptu? Diyarbakır Baro Başkanı bilinmeyen gerçeği açıkladı
13-09-2024 15:42
SİVAS
Google News

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltında olan ve daha önce tutuklanan kişilerin telefonlarındaki incelemelerin sürdüğünü belirtti. Eren, bazı telefonlardan silinen verilere ulaşılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'ın, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, devam ediyor.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Narin Güran cinayetiyle ilgili anne Yüksel ve ağabey Enes Güran'ın "öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğini hatırlattı.

Eren, diğer şüphelilerin ise "suç ve suç delillerini gizleme" suçundan sorumlu tutulduğunu belirtti. Bir gazetecinin sorusu üzerine, daha önce tutuklanan amca Salim Güran'ın, diğer 22 şüpheliyle birlikte adliyeye getirilmediğini de ifade etti.

Eren, Salim Güran’ın silinen mesajlarına ilişkin sorulan soruya yanıt verirken, "Gözaltında olan ve daha önce tutuklananların tamamının telefonlarında inceleme süreçleri devam ediyor. Bu konuda bazı telefonların silinen bilgilerine erişim konusunda çalışmalar yapılıyor” şeklinde ifadelere yer verdi.

"NARİN'İN BACAĞI KOPMUŞTU”

Kendisinin de otopsiye girdiğini hatırlatan Eren, Narin Güran'ın bulunduğunda bir bacağının kopmuş olduğuna dair haberleri de değerlendirdi:

"Nevzat Bahtiyar, üzülerek ifade ediyorum, bir bacağının dışarıda kaldığını ifade tutanağında ifade ediyor. O bacak kopmuştur. Doğrudur. Yine savcı tutanağına baktığımızda, o bacağın üzerinde hiçbir et parçası kalmadığını size açıklamak istiyorum. Dizden aşağı olan bölümde hiçbir et parçasının olmaması, dışarıdan bir canlının müdahalesinin işaretidir."

Eren, bir gazetecinin "Yani dışarıdan hayvan müdahalesi mi?" sorusuna yanıtında, "torba içerisindeki bedenin deforme olmakla beraber bütünlüğünü koruduğunu ama bacağın üzerinde hiçbir et parçasının bulunmadığını" tekrarladı.

“KAYALIKLARDAKİ KAN ÖRNEĞİNE DAİR RAPOR YOK”

Eren şöyle devam etti:

"Kayalıklardaki kan Narin'in değil dendi. Hala dosyaya kan örneklerini beklediğimiz sonuçlar. Hangi bilimsel veriye göre bu açıklama yapıldı? Köylülerden alınan beyan üzerine bu açıklamanın yapıldığını anlıyoruz."

“SALİM GÜRAN YENİDEN İFADEYE ÇAĞRILMALI”

Eren, ortaya çıkan yeni deliller uyarınca amca Salim Güran'ın acilen yeniden ifadesinin alınması gerektiğini söyledi.

“İFADELERİN TAMAMI ÇELİŞİYOR”

"Şu çok net" diyen Eren, "Özellikle Enes'in gözaltına alındığı 29 Ağustos itibarıyla... Sonrasında köyde yapılan toplantılar, ki bunlar basına da yansıdı. Ağız birliği, ifade tutanaklarına yansıyor. Ne tür ifade vermeleri gerektiği, ilk gün kendilerine aktarılıyor. Olayların oluş tarzı, yer zaman itibarıyla tamamen çelişiyor. İfadelerin tamamı çelişiyor" diye konuştu.

“İSTANBUL'DAN RAPOR HÂLÂ BEKLENİYOR”

Nahit Eren, Narin Güran'ın suda kalan cesedinin üzerinde başka kişilerin DNA örneklerinin ilk etapta bulunamamasının normal olduğunu söyledi; alınan 91 adet numune üzerindeki incelemelerin sürdüğünü söyledi. Eren, İstanbul Adli Tıp'tan nihai raporun beklendiğini vurguladı./AA/ 


Editor : Anadolu Ajansı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!