Öğrenciler İstedi, YÖK İnceleme Başlattı

Öğrenciler İstedi, YÖK İnceleme Başlattı
Yükseköğretim Kurulu, yeniden yapılandırma kararına tepki gösteren öğrencilerin okula girişini engelleyen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci hakkında inceleme başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan fakültelerin yeniden yapılandırılması kararı, öğrenciler ve akademisyenler arasında tepkilere neden oldu.

Karara karşı çıkan öğrenciler ve akademisyenler, fakültelerin ayrılmasını protesto etmek amacıyla çeşitli eylemler gerçekleştirdi.

bogazici-1024x512.jpeg

Protestolara katılan 10 öğrencinin okula girişi engellendi, öğrencilerin üniversiteye giriş kartları iptal edildi.

Ulusal bir kanalın haberine göre YÖK, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve üniversite yönetimi hakkında inceleme başlattı. Kararın ardından öğrenciler, suç duyurusunda bulundu.

1642673428998-naci-inci.png

Buna göre rektörlüğün yaptırımları ilk kez öğrencilerin itirazı üzerine YÖK tarafından incelenecek. /Haber Merkezi/ 

Kaynak:Hayrullah Ağkaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.