USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OKUMANIN YAŞI YOK

OKUMANIN YAŞI YOK

OKUMANIN YAŞI YOK
18-04-2017 06:00
Google News


YUNUS BUDAKTAŞ


Okuma azmini sürdüren Toptaş, ilk olarak açık öğretimden ortaokulu, ardından da lise eğitimini başarıyla tamamladı. Bu başarısıyla iyice cesaretlenen Toptaş, hedefini yükselterek üniversiteye başlamaya karar verdi.
ÜNİVERSİTEYE GİRME
HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
 Üniversite hedefi doğrultusunda çalışan Toptaş, hedefini gerçekleştirerek 2016 yılında girdiği üniversiteye giriş sınavında Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünü kazandı.
Üniversiteye başlamasının ardından derslerine de devam eden ve büyük başarı sağlayan 60 yaşındaki Toptaş, bölüm hocalarının da takdirini topladı. Yüksek bir ortalamayla ilk dönemi bitiren Toptaş, önümüzdeki aylarda 1´inci sınıfı da başarıyla bitirmiş olacak. Toptaş, önlisans programını tamamladıktan sonra lisans eğitimini yapmak ardından da yüksek lisans yapmak istiyor.
OKUMAYI SEVİYORUM
60 yaşındaki Toptaş, okumayı çok sevdiğini belirterek, eğitim hayatının nasıl devam ettiğini anlattı. Toptaş, "Okumayı seviyorum. Bu yüzden üniversiteye başladım. Açık öğretimden önce ortaokulu sonra da liseyi bitirdim. Baktım okumak güzel. Üniversiteye gitmek istedim. Daha sonra organik tarım bölümünü tespit ettim. Zaten doğayı tabiatı seviyorum. Bu yüzden de bu bölüme geldim. Okulum çok güzel, okulumu çok seviyorum. Gayet güzel ve aydınlatıcı bilgiler öğreniyorum. Şimdiye kadar hiç duymadığım bilgileri duydum. Fevkalade bir okul. Herkese tavsiye ediyorum bu bölümü. Bilhassa da İç Anadolu bölgesinde tarımla uğraşan insanlara tavsiye ederim" diye konuştu.
YÜKSEK LİSANS
YAPMAK İSTİYORUM
Bölümünü bitirdikten sonra eğitimini sürdürmek istediğini aktaran Toptaş, "Eğitimime bundan sonra da devam etmek istiyorum. Dikey Geçiş Sınavına girebilirim. Sağlığım elverirse devam etmek istiyorum. Tahsilimi ilerletmeyi düşünüyorum. Hocalarımdan çok memnunum. Sınıftaki diğer öğrencilerle gayet iyi anlaşıyoruz. Bazen anne-çocuk gibi, bazen de arkadaş gibi anlaşıyoruz. Onları çok seviyorum. Okulu seviyor olmamdan dolayı bütün her şeyi seviyorum. Derslerim çok iyi gidiyor. Ortalamam da bayağı yüksek" ifadelerini kullandı.
YAŞITLARI ALTIN GÜNÜNE,
O ÜNİVERSİTEYE GİDİYOR
2 çocuk annesi olduğunu ifade eden 60 yaşındaki Toptaş, altın günlerine gitmektense okumayı tercih ettiğini söyledi. Toptaş, "2 çocuğum var, torunum yok. Çocuklarımın ikisi de şu an yüksek lisans yapıyor. Çocuklarımla beraber bende okuyorum. Okumak çok güzel. Bence yapılabilecek en güzel şey. Olumsuz şeylerle uğraşmaktansa okumak daha mantıklı geliyor bana. En iyisi okula gitmek. Günlere gitmeyi sevmiyorum. Sağlığım açısından sorun oluşturabiliyor. Biliyorsunuz günlerde pastalar, börekler, çörekler yapılıp yeniyor. Bunlarda sağlığıma zarar veriyor. Yorucu oluyor. Okumak hepsinden kolay ve keyifli. Herkese tavsiye ederim okumayı. Evde oturmaktansa okusunlar. Okul 7´den 70´e herkese açık" şeklinde konuştu.
HOCALARI ÇOK MEMNUN
60 yaşındaki Toptaş´ın derslerinde başarılı olduğunu ifaden eden Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Karaköy, kendinden yaşça büyük birisine hocalık etmenin değişik bir duygu olduğunu ifade etti.
Karaköy, "Her yıl faklı yaş gruplarında öğrencilerimiz geliyor ama Fadime Hanım, kendi yaş düzeyindeki ilk öğrencimiz. Fadime Hanım gerçekten sınıfa örnek, aynı zamanda tabi ki toplumumuza da örnek bir öğrenci. Bize öğrenmenin yaşı olmadığını gösteriyor. 60 yaşında olmasına rağmen gerçekten derslerinde son derece başarılı. Özellikle ders takibi mükemmel. Derslerini çok iyi takip eder ve kesinlikle kaçırmaz. Derslerine gereken önemi verir. Notları da zaten olukça yüksek. İki dönemdir mükemmel çalışmalar sergiliyor. Genç arkadaşlarımızla da arası çok iyi. Bazılarının annesi, bazılarının da anneannesi ya da babaannesi yaşında. Buna rağmen onlarla son derece uyumlu ve mükemmel bir performans gösteriyor" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demirtaş ise 60 yaşındaki öğrencisinden son derece memnun olduğunu söyledi. Demirtaş, "Yaşının ileri olmasına rağmen okuma özverisiyle burada bulunduğu için kendisini tebrik etmek lazım. Derslerinde çok başarılı. Kendisinden son derece memnunuz. Umarız kendi yaş gruplarına örnek olur. Derslerde hep en önde oturur. Ders takibi çok iyidir. Sınıftaki diğer arkadaşlara da bir anne edasıyla yaklaşarak çeşitli tavsiyelerde bulunuyor."dedi.
SINIF ARKADAŞLARININ KANKASI
Sınıf arkadaşlarıyla iletişimi çok iyi olan 60 yaşındaki Toptaş, yeri geliyor arkadaşlarına annelik yapıyor yeri geliyor "kankalık" yapıyor. 60 yaşındaki Toptaş ile aynı sınıfı paylaşmanın kendileri için çok büyük katkıları olduğunu ifade eden arkadaşları ise, "Çoğumuzun annesi ya da babaannesi veya anneannesi yaşında. Kendisiyle çok iyi anlaşıyoruz. Bize zaman zaman öğüt veriyor. Yeri geliyor annelik yapıyor yeri geliyor ´kankalık´ yapıyor. Hayat tecrübelerini bizimle paylaşıyor. Bize yol gösteriyor. Değişik ama güzel bir duygu. Ondan çok şey öğreniyoruz. Çok düzenli not tutuyor. Zaman zamanda not alıyoruz."şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!