USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ORTAK PAYDAMIZ SİVAS

ORTAK PAYDAMIZ SİVAS

ORTAK PAYDAMIZ SİVAS
27-07-2017 06:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının yıldönümü ve Basın Bayramı münasebetiyle ilimizde görev yapan basın mensuplarıyla Paşabahçe mesire alanındaki Yamaç Evler´de bir araya geldi.

Paşabahçe´nin eşsiz güzelliği karşısında yapılan yemek programında basın mensupları geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Yamaç Evleri de gezme fırsatı buldu.

SGD´DEN BAŞKAN AYDIN´A PLAKET

Programın başlangıcında bir konuşma yapan Sivas Gazeteciler Derneği (SGD) Başkanı Orhan Üngör, bu önemli günde basın mensuplarının unutulmayarak, böyle bir program organize eden Sivas Belediyesi´ne teşekkür etti. Üngör ayrıca Sivas Belediyesi´nin kentte yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve günün anısına Başkan Aydın´a plaket takdim etti.

BASIN BAYRAMINIZI TEBRİK EDİYORUM

Sonrasında söz alan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, ?Tüm arkadaşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramınızı tebrik ediyorum. Basın mensupları bizlerden belki çok daha fazla Sivas´ın kurumsal olarak bizlerin yapmış olduğu çalışmaları büyük özveriler ortaya koyarak takip eden, onların arkasında emek sarf eden kişilersiniz? dedi.

Basın sektöründe çalışanların hafta sonu, tatili ve bayramı olmadığını belirten Başkan Aydın, ?Yağmurlu, karlı, soğuk kış günlerinde dahi görevinizi aksatmadan yaptığınızı biliyorum. Bu bakımdan sizlerin bu özel gününüzde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben ailelerinize de teşekkür ediyorum. Siyasetçinin kahrını çekmek zordur ama bana göre basın mensubunun kahrını çekmek daha zordur. O yüzden ailelerinize de teşekkür etmemiz lazım. Ben genelde Sivas basınına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten her birinizle çok güzel anılarımız geçiyor. Sivas için elinizden gelen katkıyı, desteği ortaya koyuyorsunuz. Bizlerde kamu kuruluşu olarak sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Belki bazen bunda yeterli oluyoruz. Belki bazen de eksik kalıyoruz? ifadelerini kullandı.

NİTELİĞİ OLMAYAN

AĞAÇLARI KESİYORUZ

Daha sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Sami Aydın, son zamanlarda kamuoyunda gündeme gelen bazı ağaçların kesilmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Başkan Aydın, ?Özellikle şehir merkezinde ciddi şekilde yol, alt yapı kaldırım düzenlemeleri yapıyoruz. Hedefimiz şehri görsel olarak daha etkin bir konuma kavuşturmak. Geçtiğimiz dönemlerde İstasyon Caddesinde düzenlemeler yaptık. Orada İstasyon Caddesinin standardına yakışmayan görüntüler vardı. Çürümüş, miladını doldurmuş ağaçlar vardı. Bu ağaçları bir heyet ile tespit ettik ve bunların kaldırılması gerektiğini ifade ettik. Çok genç ve nitelikli olanları da başka yerlere naklettik? dedi.

Bu çalışmaların yapıldığı dönemde de çok eleştiri aldıklarını kaydeden Aydın, ?Ama onun yerine belli bir düzen, belli bir intizam içerisinde dikmiş olduğumuz nitelikli, uzun ömürlü ağaçlar bugün oraya ayrı bir güzellik kattı. Bunun gibi birçok bölgede birçok cadde de düzenlemeler yaptık? ifadelerini kullandı.

Sivas´ta ağaçlandırma noktasında en büyük hizmetin kendi döneminde bu şehre kazandırıldığını kaydeden Aydın şunları kaydetti:

?Aksu Park´ta bir tane bile ağaç yoktu. Şimdi orman gibi bir sürü ağaç karşınıza çıkıyor. Mehmet Akif Ersoy Bölge Parkı bir tane ağaç yoktu. Şehrin her bölgesine, caddelerine parklarına müthiş bir ağaçlandırma faaliyetimiz oldu. Bu sene de bu konuda caddelerimizde çalışmalar yapılıyor. Düzensiz olan, niteliği olmayan özellikle akasya ağaçlarını kaldırıyoruz. O caddeye ve kaldırımların genişliğine uygun görselliği daha ön planda olan dekoratif ağaçlar kullanıyoruz. Bu olayın bu şekilde düşünülmesini istiyorum. Ama bazen iyi niyetli de olabilir, herhangi bir ağacı kesmek normal bir vatandaşın arzu etmediği bir şeydir. Ancak kesilmesi gerekiyor ise elbette kesilmesi gerekir. İyi niyetli olanları bir kenara bırakıyorum. Ama bazen de bunu istismar edenler oluyor. Buna ister siyasi istismar deyin, isterseniz bireysel olarak birilerinden intikam alma girişimleri deyin biz bunları doğru bulmuyoruz. Bu nedenle bu tür girişimde olanları işin doğrusu yadırgadığımı ifade ediyor, sonuç olarak da o cadde tamamlandığında uygun olan yerlere ağaçlar dikildiğinde, uygun bir nizamda dikilecektir.?

Bu çalışmaların tamamlandığında caddelerin her yönüyle pırıl pırıl olacağını belirten Başkan Aydın, ?Her Sivas´a gelen bize şunu söylüyor. Sivas sürekli değişiyor. Şehrin merkezi dediğimiz ana caddelerimiz yeni düzenlemeler ile birlikte muhteşem görüntülere kavuşuyor. Caddelerimiz estetik bir görüntüye kavuştuğu zaman o bölgede ticaret gelişiyor. O bölgedeki mülkiyetlerin bile değerine pozitif etki yapıyor. Bunları yaparken elbette bazı düzenlemeler yapıyorsunuz. Bu ağaçlarda olmak kaydı ile nitelikli olanları koruyorsunuz, nitelikli olmayanları da kaldırıyorsunuz? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!