RÖPORTAJ: MUHAMMED DEMİR
MERYEM ALAKIR
Kendinizi tanıtır mısınız?
İsmim Nursel Karaca. Üç çocuk annesiyim. İktisat Fakültesi Maliye bölümü mezunuyum. Özgecan Kültür Merkezi´nde yeni göreve başladım.
Kültür Merkezi´nin projesi ne zaman
yapılmaya başlandı?
Burası ilk başta aşeviydi daha sonra kültür merkezi yapıldı. Bahtiyarbostan Kültür Merkezi ismiyle faaliyetteydi. Bazı tadilatlar gerektiği için Belediye Başkanımızın isteğiyle yıktırılıp tekrar yapıldı. Çatı ve bodrum katı dâhil 5 katlı bir binamız var. 2 sergi salonu ve çocuk kulübümüz var. Bunların yanı sıra engelli vatandaşlarımızın rahat hareket etmelerini sağlayacak engelli asansörü de var.
Kültür Merkezinde hangi faaliyetler
yapılacak ve burayı diğer merkezlerden
ayıran faktörler nelerdir?
Bayanlar buraya sadece vakit geçirmek için değil, hem sosyal hem kültürel açıdan kendilerini geliştirecek faaliyetlerde bulunacaklar. Bunun dışında burada aile içi eğitimler de verilecek. Gündemde tutulan konularla ilgilenecekler. Burada doktorlar psikiyatrlar ve eğitimcilerle birlikte çalışacağız. Yani bir bayan için gereken ne varsa burada olacak.
Merkezin bünyesinde kaç tane kurs olacak?
Şuan 12 dersliğimiz var. Bunlar sabah ve öğleden sonra olarak ayırdığımızda 24 sınıf oluyor. En kötü ihtimalle 20 kursumuz olur. Spor için farklı düşüncelerimiz var. Belki hafta sonu ekstra dersler koymak gerekebilir. Bu şekilde hizmet verilecek.
Kaç personeliniz var.
Teminini nasıl sağlıyorsunuz?
Bizim ilk başta burada personel olarak iş-kur ve ÖZBELSAN A.Ş´den gelen arkadaşlarımız var. Halk Eğitim Müdürlüğü´nden hocalarımız gelecek. Çünkü biz bu kursları Halk Eğitim iş birliğiyle açıyoruz. Dolayısı ile hocalarımız oradan geliyor. Bunun dışında Müftülükten gelen hocalarımız olacak. Bütün kadrolarımızı sayarsak 30´u geçecek.
Yaşam Merkezinin ismi için
fikir babası kim oldu?
Bu ismi Belediye Başkanımız Sami Aydın çok istedi. Yaşanan olaydan kendisi çok etkilenmiş. Bu Yaşam Merkezi´nin de aynı şekilde çalışmaları Başkanımıza ait. Kendisi bu merkezle özel olarak ilgilendi. Ailesinin de onayını alarak bu ismi koymayı uygun gördü.
Açılış ne zaman gerçekleşecek?
Çalışmalarımızın sonuna geldik. Artık açılışa hazırız. Sadece şuan ön kayıt alıyoruz. Resmi bir duyuru yapılmamasına rağmen beklediğimizden fazla ön kayıt aldık. Şimdi eğitime başlamak için eğitim - öğretim yılının başlamasını bekliyoruz.
Kurslar sonrasında sertifika verilecek mi?
Hanımlara burada bulunmak ne gibi
kazanımlar sağlayacak?
Sertifikalarımız olacak. Mesela rölyef alanından sertifika almışlar ise işverenler özellikle buralardan sertifika almış kişilere öncelik veriyorlar. Onun dışında burada öğrendikten sonra kendi uygulama alanlarını içeren yerlerde çalışmaya başlayabilirler ya da kendi atölyelerini açabilirler.
Kurslar hakkında ayrıntılı
bilgi verebilir misiniz?
Çocuk kulübü çocuk gelişimi mezunu hocalarımız tarafından idare edilecek. Gelen annelerin çocuğunu güvenli bir şekilde bir yere bırakabilmesi için yapılmış bir yer. Tıpkı bir anaokulu gibi olacak. Ara öğünlerinden uyku odalarına oyuncaklardan boyalara burada her şey var. Çocuklarımız anneleri dersteyken orada kaliteli vakit geçirecekler. Bu hem el hem de zihin becerilerini geliştirecek bir yer olacak.
Kuaför kursumuz halka hizmet verecek.
Kuaför diğer alanlardan biraz daha farklı olacak hem burada eğitim olacak hem de uygun fiyatta dışarıya yönelik hizmet verilecek.
Rölyef Kursu geleceğin mesleği
Üç boyutlu tablo yapma sanatı olan rölyef alanında yeterlilik kazanan hanımlar sanat, tasarım ve turizm alanında birçok iş imkânı bulabilirler. Kurslarımızın yanı sıra biz burada çevreye de çok önem veriyoruz geri dönüşüm faaliyetleri yaparak yeni sanatlar icra ediyoruz. Yani yaşamın her alanına hitap etmeye çabalıyoruz.
Bu çok güzel bir imkân ve başkanımız buraya çok fazla önem verdi. İnşallah ekibimizle buraya layık olmaya çalışacağız. Burada eğitim veren kişiler de amatör değil işlerinde uzman olmaları herkes için daha avantajlı olacak.
Editor : Haberpanelim