USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Patlak: Futbol A Takımı Satıldı!

Sivas Belediyespor Kulübü’nün olağanüstü genel kurul toplantısı sonrasında Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, kulüp başkanı seçildi. Yeşil-beyazlı kulüp TFF 3. Lig’de mücadele edecek Futbol A Takımını ise Sivas’taki bir öğretmen topluluğuna sattı.

11-07-2023 11:15
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

Günlerdir merakla beklenen Sivas Belediyespor’un Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.

Sivas Belediyespor Kulübü olağanüstü genel kurul toplantısı, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Yıldız ve kulübün yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

Yönetim ve denetim kurulu raporları ile gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından yapılan oylamada, Ahmet Duman Sivas Belediyespor’un başkanı seçildi.

“FUTBOL A TAKIMI SATILDI” MADDESİ!

Gündemdeki maddeler arasında yer alan TFF 3. Lig’de mücadele edecek Futbol A Takımı’nın Sivas’taki bir öğretmen topluluğuna satılması maddesi ise tepkiyle karşılandı. Olağanüstü Genel Kurula katılan bazı kişiler bu maddeye tepki göstermesine rağmen oy çoğunluğu ile madde kabul edildi ve Sivas Belediyespor Futbol A Takımı satıldı. TFF 3. Lig’de mücadele edecek olan takımın adı ise Sivas 4 Eylülspor A.Ş. oldu.

İŞTE SATIŞ SÖZLEŞMESİ!

İş bu sözleşmenin konusu futbol branşında Türkiye Futbol Federasyonu’nun 3. Lig’inde 2023-2024 sezonunda yarışma hakkı bulunan Sivas Belediyespor Kulübü’nün yeni sezon itibariyle profesyonel ligdeki ve alt yaş kategorilerindeki mevcut futbol takımlarının yarışmacı haklarının tümüyle Sivas 4 Eylül Futbol A.Ş.’ye devrini sağlamaktadır. Devreden kulübün futbol branşında elinde bulundurduğu federasyon tescili ve liglere katılma ilgili yarışmacı haklarının devridir. Futbol branşının ve yarışmacı haklarının devri konusunda 2023-2024 futbol sezonunda TFF 3. Lig’inde mücadele edecek olan Sivas Belediyespor Kulübü’nün başta profesyonel ligde yer alan futbol a takımı olmak üzere futbol branşında yer alan tüm alt yaş kategorilerinde de yarışmacı haklarının Sivas 4 Eylül Futbol A.Ş.’ye devredilmesi Sivas Belediyespor Kulüp yönetimince uygun görülmüş ve Sivas 4 Eylül Futbol A.Ş. yönetimi ile karşılıklı anlaşılarak devir raporu hazırlanmıştır.”

BİLGİN: “BİR EKSİKLİK VARSA HATA BENİMDİR”

Genel kurulda konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, spora ve sporcuya hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, “Yeni dönemde Sivas Belediyespor Kulübü’nü kapatmıyoruz. Sorumluluğumuzu daha da artırarak gerek bireysel sporcularımıza, gerek amatördeki kulüp sporcularımıza desteğimizi devam ettireceğiz. Bir eksiklik varsa hata benimdir. Dışarıdan kulübümüzü çok isteyenler oldu. Bir kulübümüzün futbol branşını Sivas’taki bir eğitim camiasına verdik. Biz amatör branşı daha çok desteklemeye devam edeceğiz. Ortak paydamız Sivas için hep birlikte ter dökmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar hizmet eden tüm yöneticilere de teşekkür ediyorum” dedi.

TUNÇ: “BAŞARILAR DİLİYORUM”

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, ise yeni yönetime başarılar dileyerek, “Hakan Genç’in emeğine ve gayretine şahidiz. Sivas Belediyespor’u branş çeşitlemesi noktasında ve sporun tabana yayılması için amatörün daha çok desteklenmesi için gerek takım sporlarında, gerekse de ferdi branşlarda farklı alanlarda Sivas Belediyespor’umuzun halkı daha çok kucaklamasını istemiştik. Bizim isteğimiz yetiştirdiğimiz sporcuların şehrimizde kalması ve mücadele etmesi. Bu doğrultuda iyi işler yaptık Sivas Belediyespor ile. Yeni yönetime de başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

OTYAKMAZ: “HAKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da, Hakan Genç’e bu zamana kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek; “Sivas Belediyespor’un başarılı çalışmaları için yönetime şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra gelecek yönetiminde bu bayrağı alıp, alt yapı formülleri ile beraber çalışabileceğimiz Sivas gençliğine hizmetlerimiz olur. Yeni yönetime de başarılar diliyorum” dedi.

HAKAN GENÇ DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Kulübün eski başkanı Hakan Genç, genel kurulda yaptığı konuşmasında duygu dolu anlar yaşadı. Genç; “Sivas Belediyespor Futbol A Takımı küme düştü. Biz paramızı tüm branşlara eşit dağıtmak suretiyle gücümüz neye yetiyorsa paramızla, yüreğimizle ve inancımızla bu mücadeleyi verdik ama olmadı. Sivas Belediyespor talihsizlikler yaşadı. Devre arasında gerçekten mücadele verdim. Aldığım emaneti tekrar bırakmak adına ama planladığım her şey olmadı. İstedik, savaştık ama olmadı çünkü gücümüz yoktu. Parayı gücümüz kadar harcadık, çünkü biz parayı israf edemezdik. Sivas Belediyespor’un tek kimliği yok. Belediyespor bünyesinde binlerce sporcu barındıran içerisinde futbolu, basketbolu, hentbolu, sayokanı, karatesi olan genel bir kulüptür. Biz 2020-2021 yılında futbolcu anlaşmasını 80 ila 200 bin lira arasında yaptık. O zaman mücadele edebiliyorduk. Bu yıl bizim paramız yine 80 ila 200 arasıydı ama futbolcular 1-1,5 milyon istediler. Transfer yapan yöneticileri eleştirebilirsiniz, hocayı eleştirebilirsiniz ama hepsinin sorumluluğu bende. Ben 3 yılın dolmuşluğu ile konuşuyor ve Sivas Belediyespor Kulübü Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Her zaman da amatöre ve profesyonel de destek vereceğim” dedi.

DUMAN: “BİZ KULÜBÜN TAMAMINI VERMEDİK”

Toplantıda konuşan yeni başkan Ahmet Duman, bayrağı en iyi yerlere taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Yeni yönetimimiz hayırlı olsun. Sivas Belediyespor’un başarısı için çalışacağız. Amatör spora ağırlık vereceğiz. Biz futbol branşının profesyonel takımını bir öğretmen topluluğuna sattık. Biz ise amatör faaliyetlere devam edeceğiz. Tesislerimizde birçok branşı açarak sporcularımıza hizmet edeceğiz. Biz kulübün tamamını vermedik. Burada sadece futbol branşının profesyonel ligini verdik. Alt ligler bizde devam edecek. Branşların tamamı bizde devam edecek. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesislerini ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verdiği yetkiyle kullanmak isteyen herkes kullanabilir. Kimseye devredilmiş bir şey de yoktur. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporcu fabrikası projesi vardı. Bu proje ne yazık ki ilimizde başlamamıştır. Bugün itibariyle bu tesisler artık sporcu yetiştirme fabrikası haline gelecektir. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesislerine yeni tesislerde inşa ederek farklı branşlarda tesislerden faydalanabilecek. Sivaslılarda bu tesisten faydalanabilecek” ifadelerini kullandı.

Sivasİrade

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!