USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PAZARLARDA KALİTE ARTACAK

PAZARLARDA KALİTE ARTACAK

PAZARLARDA KALİTE ARTACAK
20-10-2017 05:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ilimizdeki basın mensupları ile birlikte yapımı devam eden yatırımları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni haliyle Kümbet bölgesine hizmet verecek Cuma Pazarı´nda kahvaltıyla başlayan program bölgedeki diğer çalışmaların incelenmesiyle devam etti. Kahvaltının ardından yenilenen Cuma Pazarı ile ilgili bilgiler veren Başkan Aydın ve ekibi sonrasında da Gazi Lisesi Alt Geçidi, Stadyum bölgesi üst geçit çalışması, Karşıyaka Mahallesi yeni köprü ve DSİ Kavşak çalışması, Karşıyaka Çok Amaçlı Salon inşaatı ve son olarak da Karşıyaka bölgesindeki köprü çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

AÇILIŞ 27 EKİM´DE

Cuma Pazarı´nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Cuma Pazarı´ndaki çalışmalarımız tamamlanma aşamasında. İnşallah 27 Ekim tarihinde yani önümüzdeki hafta Cuma günü saat 11.00´da Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın ve hemşerilerimizin katılımıyla resmi olarak açılışını gerçekleştireceğiz? dedi.

Fonksiyonel ve güzel bir projenin ortaya çıktığını belirten Aydın, ?Öncelikle bu projenin ortaya çıkmasında emeği olan mesai arkadaşlarımızı ve pazarcı esnaflarımızı kutluyorum. Bizler onlarla istişare içerisinde Sivas´ımıza ve bölgemize en güzel eseri ortaya çıkarma arzusu içerisindeydik. Şuan gördüğünüz gibi güzel ve kullanışlı bir eser ortaya çıktı. Sivas´ta biz ilk göreve geldiğimiz zaman pazarların tamamen caddeler üzerine kurulduğu bir süreç vardı? diye konuştu.

ESKİDEN SÜREKLİ                                                                                               

ŞİKÂYET GELİYORDU

Geçmiş dönemde sürekli iki grubun şikâyete geldiğini ifade eden Aydın şöyle devam etti:

?Birinci grup pazarcı esnafımız gelirdi. Elimizi yıkayacak lavabo bulamıyoruz, ihtiyacımızı giderecek tuvalet bulamıyoruz. Camilere gidiyoruz camiler kapalı diye şikâyette bulunurlardı. Diğer taraftan cami imamları ve müezzinleri şikâyete gelirlerdi. Onlarda biz tuvaletleri pazarcı esnafından muhafaza edemiyoruz, tuvaletlerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz derdi. Şimdi bakıyorsunuz; insanın doğal ihtiyaçlarını karşılayacağı alanların olmaması büyük bir eksiklikti. Diğer taraftan da camideki vatandaşlarımızın da camideki tuvaletlerin temiz kalması da onların en doğal hakları. Bununla birlikte cadde üzerinde sebze ve meyvelerin tozdan topraktan etkilenmemesi, kirlenmemesi mümkün değildi. Bunları da bizler alıp evimize götürüyorduk. Ayrıca eskidene hemen hemen bütün pazarlar cadde üzerinde olduğu için o caddede pazarın kurulduğu gün Allah korusun bir yangın vakası olsa itfaiye giremiyordu. Hasta olduğunda ambulans giremiyordu. Biz o dönemde bir karar almıştık. Dedik ki; Pazarları sabit, kalıcı noktalara taşıyacağız. Cadde üzerindeki pazarları kaldıracağız. Bunu Allah´a çok şükür başardık. Bu dönem ise ikinci aşamaya geçiyoruz. Bu aşamada da Pazar yerlerimizin standartlarını yükselteceğiz. Kaliteyi artıracağız.?

PAZARLAR MODERN

BİR YAPIYA KAVUŞACAK

Cuma Pazarı´nda yapılan çalışmalarla birlikte alanın modern bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, önümüzdeki süreçte de imkânlar ölçüsünde diğer Pazar yerlerinin de standartlarının yükseleceğini söyledi.

Belediye Başkanı Aydın, ?Pazarlardaki kaliteyi artırma konusunda bugün ilk adımı attık. Yeni yaptığımız Cuma Pazarının alanı sadece Pazar için kullanılmayacak. Pazarın dışında bölgenin birçok ihtiyacını da karşılayacak çok fonksiyonlu bir projeyi hayata geçirdik. Pazarın olmadığı günler otopark olarak kullanılacak. Ramazan ayında iftar programları düzenlenebilecek. Kurban Bayramlarında kurban kesim alanı olarak kullanılacak. Mahallelerimizin özel organizasyonlarında bu alan vatandaşımıza hizmet verecek. Bunların hepsini düşündüğümüz zaman bölgenin adeta bir sosyal ve kültürel alanı olarak inşa edilmiş bir Pazar yeri oldu. Ben şuna inanıyorum. Bu pazarla beraber bu pazarda ticaret yapacak esnaflarımız standardı ve kaliteyi pazarın fiziki görüntüsü doğrultusunda yükselteceklerdir. O konuda özellikle Pazarcılar Oda Başkanımız ile görüştük. Bu pazarda her esnafımız kendisine çizgilerle ayrılmış alanın dışına çıkmayacak. Hiçbir esnafımız hiçbir çürük meyve veya sebzeyi sağa sola atmayacak. Belirli yerlerdeki çöp konteynerlerine atacaklar. Pırıl pırıl bir Pazar olacak. Böyle olduğu zaman da vatandaş güvenerek bu pazardan alış veriş yapabilecek. Biz şehrimize ve vatandaşımıza hizmet etmek için bu makamlardayız. Hedefimiz gerek ticaret yapan pazarcı esnafımızın daha iyi şartlarda işlerini yapmaları, gerekse buradan faydalanacak vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda alış veriş yapmalarını temin etmektir. Bu projeyle bunların hepsinin gerçekleşeceğinin kanaatindeyiz. Ben tekrar bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de imkânlarımız ölçüsünde diğer Pazar alanlarımızı da daha modern bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz? dedi.

TALEPLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA

CUMA PAZARI YENİLENDİ

Belediye Başkanı ve ekibine yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Pazarcılar Odası Başkanı Adem Argın ise ?Geçmişte Cuma Pazarı çok bakımsız bir vaziyetteydi. Biz Belediye Başkanımızdan buraya yeni bir Pazar alanı yapılmasını talep ettik. Taleplerimiz doğrultusunda da Başkanımız böyle güzel bir eser yaptı. Belediye Başkanımıza bu duyarlı davranışından ötürü de teşekkür ediyoruz. Şirinevler, Kümbet ve Tuzlugöl Mahallesi Muhtarı arkadaşlarımızın da bu projede emekleri var onlara da katkılarından ötürü teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Programda ayrıca bölgedeki mahalle muhtarları da katıldı. Programda söz alan Mahalle Muhtarları Cuma Pazarı´nda yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı Sami Aydın ve ekibine teşekkür etti. Sonrasında Başkan Aydın ve beraberindekiler Pazar alanını gezdi.

/resimler/2017-10/19/1819338894007.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!