USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Protokol İmzalandı

Protokol İmzalandı

Protokol İmzalandı
12-09-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Üniversite-sanayi iş birliğini artırmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve geleceğe yönelik adımlar atmak için kurumlar arası birlikteliklere devam eden Cumhuriyet Üniversitesi, lisansüstü öğrencilerin çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile eğitim iş birliği protokolü imzaladı.

STSO Toplantı Salonu´nda düzenlenen imza törenine Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, STSO Başkanı Mustafa Eken, akademisyenler ve oda çalışanları katıldı.

Protokol kapsamında, yapılan saha ön çalışmalarında daha etkin iş birliklerinin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için problem toplama mekanizmalarının efektif kullanılması, sorunların sistematik eşleştirilmesi ve soruna yönelik tez çalışması yapanların ödüllendirilmesi gereksiniminden hareket edildi.

Bu bağlamda, STSO ve OSB üyelerinden toplanan problemler bir sanayi tez havuzunda toplanacak. Lisansüstü eğitim alan bir öğrenci sanayi tez havuzundan bir problemi tez çalışması olarak seçtiğinde ve STSO´ya teşvik ikramiyesi için başvuru yaptığında STSO bünyesinde kurulacak bir komisyonun yapacağı değerlendirme sonucunda öğrenciye tez teşvik ikramiyesi verilecek.

Komisyon; STSO, OSB ve üniversite temsilcisinden oluşacak. İlk yıl her bir tez en fazla 5 bin lira ile ödüllendirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!