USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

"Üretimin Yüzyılını Birlikte İnşa Edeceğiz"

2025 üretim yılı bitkisel üretim destekleme başvurularının 1 Eylül’de başlayacağını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Üretimin ve üreticinin yüzyılını birlikte inşa etmenin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

"Üretimin Yüzyılını Birlikte İnşa Edeceğiz"
27-08-2024 10:59
SİVAS
Google News

Ömer ÜN

2025 üretim yılı bitkisel üretim destekleme başvuruları 1 Eylül’de başlıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Değerli üreticiler; Türkiye Cumhuriyeti’mizin 2.Yüzyılı olan Türkiye Yüzyılında Tarım ve Orman Bakanlığı olarak çiftçilerimizi ve üretimi topyekûn destekleme anlayışıyla çalışmalar yürütüyor, bu yüzyılın Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı olması için gayret sarf ediyoruz.

Ülkemizde bitkisel üretimi artırmak kaliteyi yükseltmek, sürdürebilirliği sağlamak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik olarak çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla; 23 Eylül 2022 tarih ve 31692 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle Çiftçi Kayıt Sistemi Uygulamaları kapsamında 2025 üretim yılı ÇKS kayıtları 1 Eylülde başlıyor. Bu kapsamda 2025 Üretim Yılında Tarımsal Destekleme ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin; Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS)  bilgilerini güncellemeleri için 1 Eylül 2024 ve 31 Aralık 2024 tarihleri arasında İl ve İlçe Müdürlüklerine şahsen başvurmaları veya e- Devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca üretim planlaması kapsamında ekim yapmadan en az 15 gün önce kayıt yaptırmaları önem arz etmektedir. Ayrıca üreticilerimizin tarımsal hasıladaki payının artırılması ve pazar sorununun önüne geçilmesi için ‘Tarımsal Üretim Planlaması Hakkında Yönetmelik’ uygulanmaya başlayacaktır. Üretim planlaması ile ürünlerin arz ve talep miktarları dikkate alınarak havza bazında hangi ürün ve ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarının tespit edilerek ürün fazlası ve eksiğinin oluşmasının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da üreticilerimizin yanında olmaya devam edecek, üretimin ve üreticinin yüzyılını birlikte inşa etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu vesileyle afetsiz, hasarsız bir üretim dönemi diliyoruz. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.” dedi.

 


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!