M. MUSTAFA IŞIK
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen sempozyumun ilk oturumuna Prof. Dr. Mehmet Asım Yediyıldız "Ana Hatlarıyla 13. Yüzyılda Anadolu´nun Siyasi, Sosyal ve Kültürel Durumu", Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever "Yunus Mektebinin Coşkun Şairi: Bursalı Âşık Yunus", Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yıldırım "Aşkın İki Yüzü yahut Yunus´ta Mevlâna Tesiri" ve Doç. Dr. Siraceddin Haci "Yunus Emre´ye Göre Sözün Deyeri" başlıklı tebliğleri sundu.
Rektör Yıldız, başkanlık yaptığı sempozyumda yaptığı konuşmada, "Dilden dile dolaşan Yunus Emre´nin şiirleri hem şiir hem de ilahi olarak Anadolu´da İslam´ın anlatılmasında ve anlaşılmasında çok önemli rol oynamıştır. Anadolu´nun İslam ile yoğurulup mayalanmasında Yunus Emre´nin önemi çok büyüktür. Yunus Emre´den sonra gelen şairler daha çok onu taklit etmişlerdir." dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç´ın başkanlık ettiği ikinci oturumda ise Prof. Dr. Abdullah Kahraman "Yunus´un Şiirlerinde Hikmet-i Teşri (İbadetlerin Sırları)", Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Öksüz "Yunus Vadisi´nde Bir Öncü Şair: Kaygusuz Abdal", Yrd. Doç. Dr. Ahmet Dağlı "Aşk Terimine Yunus Emre´nin Dilinde Yüklenen Edebi Tasarımlar", Doç. Dr. Galib Sayilov "Yunus Emre Şiirlerinde Folklor Motifleri" ve Arş. Gör. Alper Ay Yunus Emre "Hoca Ahmed Yesevi´den Yunus Emre´ye Ölüm Düşüncesi" başlıklı bildirileri sundu.
Sempozyum sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek tarafından Rektör Yıldız´a "Yunus Emre Kültür Ödülü" takdim edildi.
Editor : Haberpanelim