USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rektör Var, Rektör Var!

Amasya Üniversitesi Rektörü Ahmet Hakkı Turabi, okulların açılmasıyla birlikte şehre gelen öğrencileri otogarda karşılayarak bavullarını taşımalarına yardımcı oldu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesine bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrenciler ise “Rektör var, rektör var” diyerek Turabi’yi tebrik ederken SCÜ’de rektör olarak son günlerini geçiren Alim Yıldız’a ise serzenişte bulundu.

Rektör Var, Rektör Var!
16-09-2024 10:42
SİVAS
Google News

Bilal HASDEMİR 

Amasya Üniversitesi, okulların açılmasıyla birlikte şehre gelen öğrencileri otogardan alarak kalacakları yurt ve evlerine kadar üniversitenin otobüsleriyle taşıdı.

Öğrencileri otogarda birlikte karşılayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, öğrencilerin bavullarını taşımalarına da yardım etti. Uygulama taksi ve minibüs ücreti ödemeden yurtlarına ulaşan öğrencileri çok sevindirdi.

 “SICAK BİR KARŞILAMA YAPMAK İSTEDİK”

Bu yıl aralarına katılan 5 bin yeni öğrenciyle birlikte öğrenci sayısının 23 bini geçtiğini belirten Rektör Turabi, “Anne ve babaları çocuklarını yuvalarından nasıl uğurladıysa bizde buradaki aileleri olarak onları gülen yüzümüzle karşılaşıp devletimizin bize tahsis ettiği araçlarla Amasya'da ikamet edecekleri yerlere ulaştırmak istedik” dedi.

Öğrencilerinin muhtemel sorunlarında kendilerine ulaşabileceklerini belirten Turabi, “En iyi ve huzurlu bir şekilde eğitim görebilmeniz için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 “VALİZLERİMİ NASIL TAŞIYACAĞIM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM”

Memleketi Batman’dan çok sayıda valizle gelen Asya Aslan, “Valizlerimi nasıl taşıyacağım diye düşünürken karşıma Amasya Üniversitesi Rektörü ve çalışanları çıktı. Sadece çantamı taşıttılar. Çok yardımcı oldular” şeklinde konuştu.

 “REKTÖR TURABİ’NİN SÜRDÜĞÜ PİKABA MİSAFİR OLDULAR”

Otobüsten indiklerinde tesadüfen kendilerini karşılayan Prof. Dr. Turabi’nin sürdüğü pikaba misafir olan Van ve Ağrılı öğrenciler de duyarlılığı dolayısıyla kendisine teşekkür etti. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrenciler “Rektör var, rektör var” diyerek Turabi’yi tebrik ederken SCÜ’de rektör olarak son günlerini geçiren Alim Yıldız’a ise serzenişte bulundu.


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Naci
Naci 1 ay önce
Sivas cümhüriyet üniversitesi rektörü alim bey donemi Übüvesteye hiç birşey yapmadı hiç kimse memnun değil kendisinden Sivas cü rektörü ertan hoca gibi birinin gelmesi gerekiyor başka türlü düzelmez
Fikret
Fikret 1 ay önce
Diğer üniversiteleri pas geçip niye sadece Sivas la kıyas :Sivas a Alim Yıldız a düşmanlık gayreti görüyorum
Hacı Ahmet
Hacı Ahmet 1 ay önce
Rektörün işi öğrenci karşılama,valiz taşıma olmasa gerek.
Asıl işlerine odaklanması daha makul.
Fazıl
Fazıl 1 ay önce
Rektürde ayni aşamalardan geçti geldigi yeri unutmamali gelen çocuklar bizim yavrularimiz tabiki sahip çakacaklar insanlara tepeden bakmasinlar kutluyom rektorü allah razi olsun
As
As 1 ay önce
Bu haberiniz çok yanlı ve yanlış. Üniversiteye gelen öğrencinin otogarda valizini tasımak rektörün görevi değildir. Valizlerini öğrenciler taşıyabilir. Rektörün görevi Üniversitenin bütününe bilime uygun doğru vizyon oluşturup öğrencilerin iyi eğitim almalarını sağlamaktır. Herkes kendinden bir rektör atatdırmak uğruna üniversiteyi ve önemli bir makam olan rektörlüğü bu şekilde sabote etmeye çalışıyor. Bu hebarleri yapmamanızı tevsiye dderim. Rektörleri vizyonları, doğru eğitim ortamları oluşturup oluşturamadıkları, devletin kadrolarını ve parasını akla ve bilime uygun doğru istihdam ve yapılanma için kullanıp kullanmadıklarına göre takip edip eleştirmenizi öneririm.
Ekrem
Ekrem 1 ay önce
Popülizm reklam koca koca profesorlerin bile iliklerine islemis, rektorun sadece iki isi vardir, para bulmak ve universitenin tam performansla calismasi icin huzur ortami olusturmak.
Aydın
Aydın 1 ay önce
Rektör dediğin bavul taşımalı:))
Aliss
Aliss 1 ay önce
Ne saçma bir haber böyle ya. Rektör çanta taşıyacakmış. Rektörün görevi yeni gelen öğrencilerin valizlerini taşımak mi. Ben yetkili olsam o rektörü hemen görevden alırdım.
Adem
Adem 1 ay önce
Bu ego eski Türkiye'de kaldı
Bitmedi gitti egonuz Hz Ömer'in hayatını okumani tavsiye ederim
Murat Tulum
Murat Tulum 1 ay önce
İçimizde Rektör Ahmet Hakkı Turabi gibi özünü kaymetmemiş değerli hocalarımızı gördükçe göğsüm kabarıyor gerçekten.
Sayın Rektöre sonsuz şükranlarımı ve başarı dileklerimi sunar gözlerinden öperim.
Murat Tulum
Murat Tulum 1 ay önce
İçimizde Rektör Ahmet Hakkı Turabi gibi özünü kaymetmemiş değerli hocalarımızı gördükçe göğsüm kabarıyor gerçekten.
Sayın Rektöre sonsuz şükranlarımı ve başarı dileklerimi sunar gözlerinden öperim.
Murat Tulum
Murat Tulum 1 ay önce
İnsan olmak Rektör olmaktan daha önemlidir.
Rektör Ahmet Turacı beyi kutluyorum ve kendisine başarılar dilerim.
Zekeriye GELİR
Zekeriye GELİR 1 ay önce
Bu tartışmadan bıktık Alım YILDIZ görevine bir dönem daha devam etsin kına geldi bu rencide temcid pilavı ortadan kalksın ????????????????????????
Zekeriye GELİR
Zekeriye GELİR 1 ay önce
Saçma bir hareket rektör belediye ile işbirliği yaparak görevli ve aracını orada bulundurmalı gerisi boş hareket ????????????????????????
Kazım
Kazım 1 ay önce
Alim yıldızdan Bi cacık olmayacağını yıl da hala öğrenemediniz mi admin. Adam alacağının fazlasını aldı 8 yılda. Gelinini akrabalarını arkadaşlarının çocuklarını eşlerini hepsini iyi yerlere ve ballı maaşlı yerlere yerleştirdi. Daha napsın
Murat Tulum
Murat Tulum 1 ay önce
Kazım bey kardeşim, 23 yıllık AKP iktidarının en büyük icraatlarından olan liyakatsiz insanları bu tür önemli görevlere atama yapması adet haline geldi artık.
Ön teker nerden giderse arka teker ordan gider diye bir deyim var işte tamda bunlar için söylenmiş bir söz.
Baştaki ne yaparsa onlarda aynısını yapıyor.
Hukukun üstünlüğü hayata getirilmediği sürece bu tür usulsüzlükleri görmeye devam edeceğiz ne yazıkki.
Murat Tulum
Murat Tulum 1 ay önce
Eski Rektör Alim Yıldız'da bu tür yolsuzluk ve usülsüzlükleri ile anılacağı kesin.
Emekli olunca öğrenci ve öğretmen arkadaşlarının yüzüne nasıl bakacak acaba.
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!