USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Hayvan Yasasına İtiraz Edenlere Sert Çıktı: Mama Lobileri ve Beslemeleri...

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda Sokak Hayvanları Yasası ile ilgili söz aldı. Toy, " Bir çocuk söz konusu iken diğer kefeye herhangi bir hayvanı koyan mama lobileri ve beslemelerinin, meta ve konu fark etmeksizin her şeyi siyasi malzemeye dönüştürmek ve bu şekilde gündemde kalmak çabasındakilerin niyetinin çok da iyi olmadığı görülmektedir" dedi.

Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Hayvan Yasasına İtiraz Edenlere Sert Çıktı: Mama Lobileri ve Beslemeleri...
30-07-2024 09:07
SİVAS
Google News

Erdem TAHILLIOĞLU

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, TBMM genel kurulunda Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili söz aldı.

Toy, konuşmasında şunları söyledi:

"Kontrolden çıkan popülasyonuyla sahipsiz hayvanların, özellikle de başıboş köpeklerin; yaşam hakkını dahi tehdit eder bir boyuta ulaşması, çevre temizliği, toplum sağlığı, kamu düzeni ve güvenliği ile diğer hayvanların yaşamını ve varlığını da tehlikeye atması sebebiyle yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur"

Teklife yapılan itirazlara da değinen Toy, "Burada ilginç olan, dünyada geçmişten bugüne uygulanan örneklerine, gelişmiş ülkelerdeki sahipsiz hayvan uygulamalarına ve verilerine rağmen teklife yapılan itirazlardır. Anlam, değer dünyaları tahrip olmuş bir insan, hele de bir çocuk söz konusu iken diğer kefeye herhangi bir hayvanı koyan mama lobileri ve beslemelerinin, meta ve konu fark etmeksizin her şeyi siyasi malzemeye dönüştürmek ve bu şekilde gündemde kalmak çabasındakilerin niyetinin çok da iyi olmadığı köpek saldırılarına maruz kalan anne ve babalara sergiledikleri davranışlara ve sarf ettikleri sözlere bakıldığında net olarak anlaşılmaktadır" dedi.

Toy, konuşmasının devamında düzenlemenin gerekliliğine dikkat çekerek, bu konuda adımların atılmasının toplum sağlığı ve güvenliği açısından önem arz ettiğini belirtti. Bu kapsamda yeni yasanın hayata geçirilmesinin, hem insanların hem de hayvanların daha güvenli bir çevrede yaşamasını sağlayacağını vurguladı.


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!