USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SCÜ'de "Alim" Devri Kapandı! Sivas'ta Yeni Rektör Göreve Başladı: Var Gücümüzle Çalışacağız

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne atanan   Prof. Dr. Ahmet Şengönül, görevini Prof. Dr. Alim Yıldız’dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Şengönül, “Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin en iyi koşullarda çalışmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin adını daha fazla duyurmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

SCÜ'de "Alim" Devri Kapandı! Sivas'ta Yeni Rektör Göreve Başladı: Var Gücümüzle Çalışacağız
23-09-2024 11:40
SİVAS
Google News

Elif ELMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne atanan   Prof. Dr. Ahmet Şengönül, görevini Prof. Dr. Alim Yıldız’dan devraldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Alim Yıldız, 8 yıl boyunca üniversitenin daha iyi yerlere gelmesi için çalıştığını ifade ederek yeni Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül’e görevinde başarılar diledi.

YAPABİLECEĞİMİZ NE VARSA YANINDAYIZ

Yıldız, “Araştırma görevliliğinden bu yana doktoram dışında doçentlik, yardımcı doçentlik ve profesörlük ünvanlarının hepsini burada aldım. Sivaslıyım, bu şehre bir vefa borcumuz vardı. Ve şimdiye kadar da ekip arkadaşlarımızla birlikte ki hocam da zaten ekibimizdeydi. Sağ olsun Enstitü Müdürlüğü görevimizde de bulunmuştu. Hizmet vermeye çalıştık. Bugün Ahmet hocam rektör olarak göreve başlıyor. Rabbim hayırlı, uğurlu etsin. Şehrimize, üniversitemize hayırlı olsun. Tüm üniversite personelimize, öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize, çalışanlarımıza hepsine teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde siyasi partilerimize, STK'larımıza, valilerimiz başta olmak üzere, belediye başkanlarımıza ve tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum. Ahmet Hocamızı tebrik ediyorum. Yapabileceğimiz ne varsa yanındayız. Bizim rektörümüzdür” dedi.

Yıldız, konuşmasının ardından Rektörlük cübbesini Şengönül’e giydirerek görevini devretti.

 Yıldız’ın ardından konuşan Prof. Dr. Ahmet Şengönül ise  “Bugün, yarım asırlık bir geçmişi olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış olmanın onurunu ve sorumluluğunu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversitemize, ülkemize ve şehrimize hizmet etme şerefini şahsıma layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum. Ayrıca bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sayın Abdullah Güler Grup Başkanımıza ve ekibine şükranlarımı sunarım. Bu saygın vazifeyi kendisinden devraldığım ve 2016 yılından itibaren Rektörlük görevini sürdüren değerli hocam Sayın Prof. Dr. Alim Yıldız'a görev süresi boyunca üniversitemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkıları için teşekkür ediyorum. Bu önemli görevi devralırken, üniversitemizi daha ileriye taşımak için büyük bir azimle çalışacağıma ve bu süreçte tüm akademik ve idari kadromuzla birlikte el ele vererek üniversitemizi daha güçlü bir konuma getireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin  ülkemizin köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade eden Şengönül, “Üniversitemiz bilimsel araştırmalarda, eğitimde ve topluma hizmette öncü bir rol üstlenmektedir. Bizler de bu mirası daha ileriye taşımak, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin en iyi koşullarda çalışmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin adını daha fazla duyurmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte yüce devletimizin hassasiyetlerine uygun olarak akademik özgürlük, şeffaflık, iş birliği ve yenilikçilik ilkelerimizden taviz vermeden hareket edecek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi teşvik ederek, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda, öğrencilerimizin entelektüel gelişimine katkı sunacak sosyal ve kültürel projelere de destek olmayı sürdüreceğiz. Hep birlikte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere taşıyarak ve Sivas ilimize katkı sağlayacak girişimlerimiz gerçekleşecek ve gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak için durmadan çalışacağız” diye konuştu.


Editor : Elif Elmalı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!