SCÜ öğrencilerinden FREX’25 çıkarması
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, SCÜ CIGRE Öğrenci Kulübü organizasyonu ile Teknopark Ankara’da düzenlenen FREX’25 Elektrik, Elektronik ve Enerji Teknolojileri Zirvesi’ne katılım sağladı.

Kulübün akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Pürlü’nün eşliğinde 40 kişilik öğrenci grubu, Frekans Mühendisleri Platformu’nun sağladığı ulaşım desteğiyle zirvede yer aldı. Türkiye’nin enerji ve teknoloji alanındaki önemli organizasyonlarından biri olan FREX’25’te yaklaşık 50 firma stant açarken, 6 bin 500’e yakın sektör temsilcisi ve ziyaretçi etkinliğe katıldı.

Zirve kapsamında yenilenebilir enerji sistemleri, enerji depolama teknolojileri, yangın güvenliği çözümleri, 5G altyapıları, savunma sanayi uygulamaları ve mühendislik alanındaki güncel gelişmeler panel ve oturumlarda ele alındı.

Etkinlik sayesinde öğrenciler, sektör temsilcileriyle birebir iletişim kurarak mesleki farkındalıklarını artırırken, alanlarına yönelik güncel uygulamalar ve kariyer fırsatları hakkında kapsamlı bilgi edinme imkânı buldu.

Kaynak:Fatma Oruç

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.