USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Seçimlere Alet Edilmeye Çalışılıyor

Seçimlere Alet Edilmeye Çalışılıyor

Seçimlere Alet Edilmeye Çalışılıyor
01-08-2022 07:00
Google News


Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı seçimleri öncesi mevcut yönetimin seçimleri kazanabilmek amacıyla hile yaptığını iddia etti. Bunun üzerine STSO yönetimi yazılı açıklama yaparak Laçiner'e cevap verdi. Laçiner'in geçmiş dönemde STSO meclis başkanlığı yaptığı belirtilen açıklamada; “Siyaset kurumları, STSO seçimlerine alet edilmeye çalışılmaktadır” denildi.

Fatih TABUR

Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner, Kasım ayında yapılması planlanan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı seçimleri öncesi mevcut yönetimin seçimleri kazanabilmek amacıyla hile yaptığını öne sürdü.

Laçiner; yaptığı paylaşımda; “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yaklaştı. Ancak şu anki yöneticiler, seçim kazanabilmek amacıyla gruplarda oynama yapmışlar, bu tip alçaklık ve hile yapanlar Sivas'ı hiçbir şekilde temsil etmemeli. Şahsi hesabım ve beklentim yok ancak bunların yaptıkları her zamanki gibi yanlarına kar kalmamalı. Mevcut dönemde Sivas'a katkıları olmadığı gibi; kendi çıkarları uğruna yalakalık yaptılar ve bizleri temsil etmediler ve sahiplenmediler vesselam!… STK'ları menfaatçi, liyakatsız insanların pineklediği yer yapmayalım. Projesi olan, omurgalı, cesur fedakarlık yapabilecek arkadaşlara destek vermek isterim. Daha güzel yaşanabilir bir Sivas dileğimle” ifadelerine yer verdi.

Laçiner'in bu paylaşımının ardından STSO Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Açıklamada; şu ifadelere yer verildi:

“Geçmiş dönemde STSO meclis başkanlığı yapmış bir üyemizin, siyasi parti il başkanlığı titrinin kullanılmasına izin vererek, medyada Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) meclis ve yönetim kurulunu hedef alan dezenformasyon çabalarına cevap vermek gerekliliği doğmuştur. Eski meclis başkanımızın da bildiği üzere, TOBB bünyesindeki diğer odalar ve borsalar gibi STSO'da, tüzükler ve kanunlar çerçevesinde görevini icra etmekte, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak, tesis edildiği coğrafyaya dair öncü politikalar tavsiye etmek ve kamuoyu yaratmakla yükümlüdür. Meclis onayı ile tüzükler çerçevesinde alınan kararları alçaklıkla suçlamak, meclis saygınlığına gölge düşürmektir. Bilindiği üzere STSO seçimleri dört yılda bir icra edilmektedir. Bu süreçte meclis ve yönetim tarafından yapılan çalışmalar üyelerimiz tarafından değerlendirilmekte, oda yönetim ve temsil organlarına aday olacak üyelerimiz siyasi bir şemsiyenin altına girmeden kendilerini özgürce ifade ederek, sandıktan çıkan karar doğrultusunda önemli bir toplumsal görevi üstlenmektedir. Üzülerek bugün görüyoruz ki demokratik şekilde icra edilen oda seçimlerine, seçtikleri üslupla yöneticilikleri dahi tartışılacak şahısların, akıldan, vicdandan ve üsluptan yoksun temelsiz açıklamalarıyla siyaset kurumları, STSO seçimlerine alet edilmeye çalışılmaktadır. Bu vesile ile STSO meclis başkanlığı ve yönetim kurulundan en ufak bir bilgi dahi alınmadan yapılan, taraflı beyanat ve isnatlara, geçtiğimiz dört yıl boyunca yapılan çalışmaları hatırlatarak, cevabımızı kamuoyu nezdinde sunmak gerekliliği doğmuştur.

Odamız meclisince onaylanan ve belli meslek gruplarında yapılan revizyon, tamamıyla 2018 yılında seçim öncesi yapılan, kamuoyunca sebepleri aşikar olan değişikliklerin bertaraf edilmesi, temsilde adaletinin yeniden tesis edilmesi, meslek komiteleri kapatılmış üyelerimizin yeniden temsilinin sağlanması adına yapılmış, meclisimiz tarafından onaylanarak odamız üst kurumuna gönderilmiş ve onay süreci beklenmektedir.

Odamız bünyesinde ticaret ve sanayi kümeleri aynı çatı altında temsil edilmektedir. Sivas'ta yerleşik tüm kurumların eş güdümlü çalışması sayesinde sanayileşme geçtiğimiz 4 yıl boyunca ivme kazanmış, sanayici sıfatına sahip üye sayımız artmıştır. Bunun sonucunda sanayi iş kolundaki üyelerimizin üretim kabiliyetlerine göre meslek komite sayısında ise artışa gidilmiş ve üst kurumumuzun onayı beklenmektedir.

Suçlamalara maruz bırakılan çalışmalardan bir kısmını ise kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz…

Geçtiğimiz 4 yıl süresince STSO'da katkıda bulunduğu Teşvik Seferberliği kısmi olarak amacına ulaşmış, Demirağ OSB hayata geçmiş, 50 firmaya arsa tahsis edilmiş ve 15.000 hemşehrimize iş sözü alınmıştır. Sivas 1. OSB'de yatırım ile buluşamamış, hayali yatırımcılara ait tüm parseller, Sivas sanayisine yeniden kazandırılmış, tüm parseller gerçek yatırımcı ile buluşturulmuştur.

Yapılan çalışmalar neticesinde STSO, TOBB bünyesindeki oda ve borsaların hizmet ve etkinlik kalitesini ölçen sınıflandırma cetvelinde, B sınıfı oda hüviyetinden A sınıfı oda sıralamasına geçmiş, Türkiye genelindeki 365 oda ve borsa arasında, ilk 30 oda arasında yer almayı başarmıştır.

Sivas'ın bir bütün olduğu kabul edilerek daha önce Sivas coğrafyasında olduğu bilinen ancak uğranmayan tüm ilçelerdeki üyelerimize ulaşılmış, hizmet götürülmüştür.

Sivas için hayati bir öneme sahip olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne kullanım hakkı odamızda olan ve yıllarca atıl vaziyette bırakılan fuar alanı yerleşkesi ve TOBB tarafından yapımına başlanan okul inşaatı devredilmiş, üniversite tesisleşme çabalarına katkıda bulunulmuştur. Bunun sonucunda üniversitemiz 2023 eğitim yılında öğrenci kabul edebilir düzeye gelmiştir.

Odamızın ilerleyen yıllarda fiziki kapasitesini artırmak adına, yeni yerleşke ve fuar alanı çalışmalarına hız verilmiştir.

Bahsi geçen ya da ismi geçmeyen tüm hizmetleri gerçekleştirmek odamız yönetim kurulu ve meclisimizin asli vazifelerindendir. Yapıcı, ilimize fayda sağlayacak her türlü eleştiriye hak vermekle birlikte, kamuoyunda sevinç ve takdirle karşılanan çabaları ve sonuçları yalakalığa, liyakatsizliğe bağlamak tam anlamıyla iş bilmezliktir.

Fedakarca toplumu bilgilendirme görevini icra eden basın emekçilerinden ricamız; STSO ile ilgili yapılacak haberlerde, tarafımızdan bilgi- teyit alarak yapacakları objektif yorumlarıyla, itibar hırsızlığına izin vermemeleridir.

Sivas için gerçekçi, sağlam projeleri olan her şahsiyetin, Sivas tüccar ve sanayicisine yakışır bir üslupla, odamız seçim sürecinde üyelerimize fikirlerini anlatarak odamıza ve ilimize katkı sağlaması en büyük temennimizdir. Saygılarımızla.”

SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODAMIZ ŞEHRİMİZİN LOKOMOTİFİDİR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Başkanı Salim Eminoğlu da gelişmeler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Eminoğlu; “Sivas Ticaret ve Sanayi odamızı yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kişiler geçici kurumlar bakidir. Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız şehrimizin lokomotifidir. Son zamanlarda bazı başkanlar tarafından nahoş üsluplarla dillendirilen ve kurumlarımızı yıpratmaya yönelik yapılan söylemlerin hiçbir kimseye faydası olmadığı gibi, şehrimizin imajına da zarar vermektedir. Ticaret ve Sanayi Odamız geçmişten bugüne önemli hizmetlere imza atmış ve atmaya da devam etmektedir. Seçimleri kazanarak gelen yönetim ve ekibine saygı göstermek büyük bir erdem ve demokrasinin olmazsa olmazıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!