USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehrin Büyümesine Katkı Sağlıyor

Şehrin Büyümesine Katkı Sağlıyor

Şehrin Büyümesine Katkı Sağlıyor
23-02-2019 07:00
Google News


AHMET TIRPAN

Sivas Belediyesi bünyesinde hizmet veren Özbelsan Anonim Şirketi´nin Organize Sanayi Bölgesi´nde bulunan yeni idari bina ve tesislerinin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Tesislerin açılış törenine Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul´un yanı sıra çok sayıda il protokolü ve vatandaş katıldı.

?TAŞ FABRİKASINI TEKRAR AKTİF HALE GETİRDİK?

Açılış töreninde  konuşan Özbelsan Genel Müdürü Şaban Kaya, 2004 yılında göreve geldiklerinde şirketi adeta kapısına kilit vurulmuş şekilde devraldıklarına dikkat çekerek ?Şimdi Özbelsan çok daha iyi yerlere geldi. Tüm Özbelsan birimlerini tek çatı altına topladık. Biz göreve geldiğimizde sahasında bir kamyon, kum yok; çimento yok. Hatta beton santralini satışa çıkardıkları halde satamamışlardı. Bizim dönemimizde 2 tane pompa ve 4 tane de mikser alarak faaliyete geçirdik. Ayrıca taş fabrikasını da tekrar aktif hale getirdik. Yeni yaptığımız bina 10 bin metrekare kapalı alana sahip olup, 9 milyon liraya mal oldu. İnşallah bundan sonraki dönemde Özbelsan´ın tüm birimleri buradan hizmet verecek? dedi.

?ÖNEMLİ SÜREÇLERDEN GEÇTİ?

Genel Müdür Kaya´nın ardından konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise resmi açılışı gerçekleştirilen tesislerin Sivas´a hayırlı olmasını temenni ederek, ?Özbelsan şirketimiz geçmişten bugüne gerçekten de önemli süreçlerden geçti. Hamdolsun bugün itibariyle Sivas´ın gerek istihdam noktasında gerek üretim noktasında en büyük ve en önemli şirketlerinden birisi konumuna geldi. Ben arkadaşlarıma her zaman ?Özbelsan öyle bir değer ki eğer bu iyi yönetilemez veya yanlış yönetilirse hem kendisini hem de belediyeyi batırır ama iyi yönetildiği zaman sürekli büyür. Kendini de kurtarır, belediyeyi de kurtarır, Sivas´a da büyük değer katar´ demiştirim. Özbelsan´ın belediye hizmetlerini daha ekonomik, daha kaliteli yapması noktasında büyük katkılarının olduğunu belirtmek isterim? diye konuştu.

?BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ KATKILARI OLDU?

?Biz Özbelsan´ı belediyenin bütün işlerinde rekabet ortamı oluşturmak, maliyetlerimizi daha aşağı çekebilmek adına çok verimli bir şekilde kullandık? ifadesini kullanan Başkan Aydın, ?Eğer Özbelsan şirketimiz olmasaydı, emin olun Sivas´ta yapmış olduğumuz birçok projenin maliyeti çok daha yüksek olacaktı. Özbelsan her firma gibi ihalelere girip, bizden de iş aldı. Kesinlikle hiçbir ayrıcalık tanımadık. Ama rekabet ortamı oluşturduğu için belediyemize önemli oranda katkıları oldu. Özbelsan belediyemizin birçok projesinde katkılar sundu. Sadece belediyenin işleri değil, Sivas ve diğer şehirlerde de birçok projelerde yer aldı. Özellikle kent mobilyaları ve beton yapıları fabrikasını Özbelsan bünyesinde kurduk. Bu belediyemiz açısından çok önemli, stratejik bir projeydi. Emin olun yaptığımız yollarda, parklarda eğer bu kadar çok iş yaptıysak, burada bu fabrikanın katkısı olmuştur? ifadelerini kullandı.

?ÖZBELSAN´IN GÜZEL BİR BAŞARI GRAFİĞİ VAR?

Yeni tesislerin Sivas´a hayırlar getirmesini temenni eden Vali Salih Ayhan ise ?Küçük bir detayı açmak istiyorum. Özel sektörün alanına çok girmemek lazım ama piyasayı regüle etmek ve kaliteli iş çıkarmak için de bu tür yapılar çok önemli. Şehre hizmet eden büyük kurumların mutlaka bu tür enstrümanları olması gerekir. Özbelsan´ın güzel bir başarı hikayesi ve grafiği var. Bu anlamda da tebrik ediyorum. Bu tür yapılar pratik yapılardır. Yönetim bütünlüğü açısından da böyle bir yatırım çok anlamlı olmuş. Şimdi belediyemiz buraya tesislerini getirdi. Biz de inşallah Özel İdare olarak yakında Makine İkmal Müdürlüğümüzü taşıyacağız. Bu tür kurumların şehrin içerisinden çıkması çok önemli. Hem şehri rahatlatıyor, hem de şehrin büyümesine katkı sağlıyor? açıklamasında bulundu.

PROTOKOL, TESİSLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile 4 katlı idari bina, ekmek fabrikası, kent mobilyaları fabrikası, demir doğrama atölyesi, yemekhane ve kapalı otoparkın açılışı gerçekleştirildi. Vali Ayhan ve beraberindekileri açılışın ardından tesislerde incelemelerde bulundu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!