USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehrin Önüne Takoz Olmuyoruz--Video

Şehrin Önüne Takoz Olmuyoruz--Video

Şehrin Önüne Takoz Olmuyoruz--Video
04-01-2023 07:05
Google News


Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Eski Sanayi bölgesinde 1. etap kapsamında yapımı devam eden inşaatlar için DEVA Partisi tarafından ruhsat iptali ve proje tadilatı talebi ile açılan davaya ilişkin konuştu. Dava sürecinin devam ettiğini belirten Bilgin, “Biz yapmış olduğumuz projeye inanıyoruz, güveniyoruz. Bir sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz ve hepsinden önemlisi biz şehrin önüne takoz olmuyoruz” dedi. 

DEVLETİN DİNİ ADALETTİR 

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 2022 yılında yaptıkları çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantıda Başkan Bilgin’e Eski Sanayi bölgesinde 1. etap kapsamında uygulanan projeye DEVA Partisi tarafından açılan dava soruldu. “Devletin dini adalettir” prensibiyle hareket ettiklerini söyleyen Bilgin, “Öndeki binalarda otoparkla, yangın merdiveniyle ilgili süreç mahkemede. Biz emin adımlarla bu şehir için üretmeye, bu şehrin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” dedi. 

SUYA ZAM YOLDA 

Pusat Özen Barajından 4 Eylül Barajı’na isale hattı projesinin 1. etabının tamamlandığını anımsatan Bilgin, bu süreçte yaşanan su kesintilerinden dolayı Sivaslılardan özür diledi.  Bilgin; bir gazetecinin “Yeni yılda suya zam düşünülüyor mu? sorusuna “Su ile ilgili israfı önleyecek, suda farkındalığı oluşturacak tedbirleri alacağız. Yani mahallelerde  kilim, halı, yün, araba yıkama gibi konularda mecliste karar alarak en ağır yaptırımları uygulayacağız. Suyun tonu şu an 3 lira. Önümüzdeki süreçte o konuda adım atacağız” diye yanıt verdi. 

Fatih TABUR 

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 

Meva Kafe’da gerçekleştirilen programda belediye başkan yardımcıları ile Özbelsan AŞ Genel Müdürü Ahmet Kuzu da hazır bulundu.

Toplantıda 2022 yılı içerisinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bilgin, ortak akıl ve istişare ile şehri yönettiklerini belirtti. 

Esentepe-Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesinde rezerv alan inşaatının yüzde 90 oranında tamamlandığını kaydeden Bilgin, “Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar başladı, ön cephedeki inşaat devam ediyor.  Tarihi Kale Projesi’nde 1. etap tamamlandı, 2. etap çalışmaları devam ediyor. Yeni İtfaiye Binası ve Tesisleri hizmete alındı. Güneş Enerji Santrali (GES) 1 ve 2. etaplar tamamlandı. Perşembe Pazarı’nın üstü kapatıldı. Perakende Sebze Hali yenilendi. Asma katlar yıkıldı. Kent Meydanı Cephe Düzenleme 1 ve 2. etap tamamlandı. Tarihi Taşhan etrafında kamulaştırma yapılarak yıkım çalışmaları tamamlandı. Yeni imar uygulamaları tamamlandı. SİVTAŞ Süt ve Süt Ürünleri Tesisi üretime başladı. Topraksız Cam Sera Projesi’nin temelleri atıldı. Aksu 4. etapta çalışmalar başladı. Belediye Saha Tesisleri yüzde 90 oranda tamamlandı. Aziz Vlas Türbesi çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı. Kadı Burhanettin Türbesinde çevre düzenleme çalışması yapıldı. Amatör Sporevi ve Tesisleri tamamlandı. Şeyh Şamil Spor Kompleksi yüzde 95 oranda tamamlandı. Fatih Mahallesi Kültür Merkezi yüzde 95 oranda tamamlandı. Şeyh Şamil Mahallesi Kültür Merkezi yüzde 95 oranda tamamlandı. Çocuklar ve gençler için Heyecan Merkezleri kuruldu. Akıllı bisiklet SİVBİS uygulaması başlatıldı. 4 bin aileye nakit kırtasiye desteği sağlandı. İhtiyaç sahibi ailelere bin 500'er TL yakacak desteği verildi. Çayboyu Köprüsü ve Bağlantı Yolu'ndaki çalışmalar devam ediyor. Kardeşler Mahallesi'nden Kılavuz'a uzanan yeni yol çalışmaları devam ediyor. Stadyum yanından Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'na uzanacak viyadük projesinde çalışmalar yüzde 85 tamamlandı. 4 Eylül Meydanı Projesi tamamlandı. Yenilenen cadde ve bulvarlar nitelikli ağaçlarla süslendi, 6 bin 781 adet ağaç dikildi. Sıcak Çermik’te 22 adet bungalov tipi ev inşa edildi. Sıcak Çermik'te geleneksel çadırlar tekrar kuruldu. Öğretmenler Millet Bahçesinin yapımına başlandı. Yumurtatepe Bölge Parkı tamamlandı. 19 bin metre içme suyu hattı yapıldı. Kızılırmak Kollektör hattı yüzde 95 tamamlandı. 125 ton asfalt çalışması yapıldı” dedi. 

Başkan Bilgin, yeni açılan ve yenilenen caddeleri Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Alibaba Caddesi, Arap Şeyh Caddesi, Buhara Caddesi, Celal Bayar Caddesi, Halil Rıfat Paşa Caddesi, Şehit Hamit Kandur Caddesi, Sait Paşa Caddesi, Yahya Bey Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Fetih Caddesi olarak sıraladı. 

Pusat Özen Barajından 4 Eylül Barajı’na isale hattı projesinin 1. etabının tamamlandığını anımsatan Bilgin bu süreçte yaşanan su kesintilerinden dolayı Sivaslılardan özür diledi. 

Bu süreçte kendilerine yol gösteren eleştirilerde bulunanlara teşekkür eden Bilgin, “Bize yön veren, yapacağımız işlerde farklı bir bakış açısı ortaya koyan eleştiriler oldu. Tebessüm edip geçip güleceğimiz eleştiriler de oldu. Bizim amacımız bu şehirde yaşayan herkesi ve her kesimi ‘İyi ki bu şehirde yaşıyorum’ dedirtecek bir noktaya getirmekti. Dolayısıyla birileri yaptığımız güzel işlerden mutlu olacak, birileri bizi eleştirerek mutlu olacak” dedi. 

BOŞ LAFLARLA GEÇİRECEK VAKTİMİZ YOK

Başkan Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

“Belediye yönetim anlayışı olarak vaktin dar, milletimiz için hayalimizin ve işimizin çok olduğu inancındayız.  Boş işlerle, boş laflarla geçirecek vaktimiz hiç yok. Dezenformasyon, yalan ve manipülasyon mesleği olmuş kişi, kurum ve kuruluşlarla hiçbir zaman işimiz olmadı, olmayacak. Bizim bu anlayışa cevap vermek için ayıracak vaktimiz de yoktur. Ne geçmişlerinde ne de bugünlerinde ülkenin ve şehrin hayrına yaptıkları hiçbir yatırımları, hiçbir başarıları, hiçbir projeleri olmayanları milletimiz gayet iyi tanıyor. Biz en büyük şerefin ve en büyük siyasetin milletimize eser kazandırma, hizmet etme, milletimizin ve ülkemizin itibarını yükseltme olduğu inancıyla gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. İnsanlarımızın kalbinden kopup gelen bir Allah razı olsun nidasından daha büyük bir mükafat olmadığını bilerek yönetim ve siyasette gönül seferberliği anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz, inşallah aynı inançla da devam edeceğiz. Bize dualarıyla, ferasetleriyle güç veren; milletimiz en büyük mükafatımızdır. Biz her daim milletimizin umudu olmuş kadronun bir neferi olarak hep geleceği hedefledik, geleceği konuştuk ve geleceği planladık. Bizim hayalimizde geleceğe dair en büyük meselemiz hiçbir zaman sadece seçimleri kazanmak olmamıştır. Bizim meselemiz de kavgamız da her şart altında milletimize daha fazla hizmet götürebilmek; şehrimizi, ülkemizi daha fazla geliştirebilmektir. Millete hizmet aşkıyla sloganımız ‘Hep işimiz vaktimizden çok’ olmuştur. Gece gündüz memleket ve millet aşkıyla durmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmaya söz vererek çıktığımız bu yolda derdimiz de sevdamız da hep Sivas oldu. Sözün özü biz başkalarını konuşmayacağız, başkalarının bizi konuşacağı işler ve eserler yapacağız. Yerinde yapılan, hizmete değer katacak her eleştiri bizim için hep değerli olmuştur ama yol gösterici olmayan ortaya bir şey koyamayıp ‘Biri yapsın da ben bir kulp bulayım’ diye bekleyenlerin eleştirisine sadece tebessüm edip işimize bakmaya devam edeceğiz.  Biz planlayacağız, az konuşup çok çalışarak adımıza konuşacak eserler inşa etmeye devam edeceğiz” dedi. 

‘TÜRKİYE YÜZYILI’NI İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK kadrolar olarak hiçbir zaman koltuktan güç alan insanlar olmadıklarını belirten Bilgin, “Oturduğumuz koltuğa güç katmaya gelen kadronun bir parçasıyız ve böyle olduğumuz için de Allah’a şükürler olsun tam 20 yıldır milletimizin desteği ve duası hep bizimle oldu. İnşallah 2023 seçimlerinde de bir kez daha milletimizle birlikte ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye hep birlikte devam edeceğiz. Günün sonunda kararı da karnemizi de milletimiz verecektir. 20 yılda 13 seçimde karar veren milletimiz biz inanıyoruz ki bir kez daha AK kadrolara desteğini devam ettirecek. Bizim vaktimiz dar işimiz çok. Bizim bu devlete de bu millete de bir borcumuz var. Şiarımız gönül belediyeciliğidir. Halkımızla aramıza bürokratik duvarlar örmüyoruz; var ise yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Sıkıntılar karşısında yılmayacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişe değil geleceğe odaklanacağız. Bu anlayışla birlikte 4 yılımızı geçirdik” diye konuştu. 

Bilgin konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

EN AĞIR YAPTIRIMLARI UYGULAYACAĞIZ

Bir gazetecinin “Yeni yılda suya zam düşünülüyor mu? sorusuna Başkan Bilgin, “Su konusu hassas bir konu. Su ile ilgili israfı önleyecek, suda farkındalığı oluşturacak tedbirleri alacağız. Yani mahallelerde  kilim, halı, yün, araba yıkama gibi konularda mecliste karar alarak en ağır yaptırımları uygulayacağız. Su sınırsız değil. Ocak ayındayız; normalde Sivas’ın kar olması lazım. Bugün buradan baktığımız zaman Ağustos ayındaki bir hava var sanki. Kar, kış, yağmur yok. Küresel ısınma dediğimiz sorun bu. Suyun tonu şu an 3 lira. Önümüzdeki süreçte o konuda adım atacağız” diye cevap verdi. 

Bilgin’e Eski Sanayi bölgesinde 1. etap kapsamında yapımı devam eden inşaatlar için DEVA Partisi tarafından ruhsat iptali ve proje tadilatı talebi ile açılan dava da soruldu. 

BİZ YAPMIŞ OLDUĞUMUZ PROJEYE İNANIYORUZ

Olayla ilgili sürecin devam ettiğini belirten Bilgin, “Eski Sanayi yaklaşık 20 yıldır Sivas’ın gündeminde. Farklı projelerle gündeme gelmiş. Her proje yargıya gitmiş ve yargı imarını iptal ederek o bölgeyi bembeyaz bir hale getirmiş. Biz göreve geldik, hak sahipleriyle konuştuk. Bizim anlayışımızda ‘Ön kısmı yapalım, arka kısım kalsın’ diye bir şey yok. Bu o iddiayı ortaya atanların kafasının gerisinde olan bir durum. Biz şehri bir bütün olarak görüyoruz. Biz Yunus Emre’deki kentsel dönüşümü de çözmenin gayretindeyiz, Eski Sanayi’deki kentsel dönüşümü de çözmenin gayretindeyiz. ‘Devletin dini adalettir’ olgusu bizim temel prensibimiz oldu. Arka kısımla ilgili de görüşmeler devam ediyor. Biz o bölgede belediyenin mülkündeki 17 bin metrekarelik alanı sosyal donatı olarak o bölgeye bıraktık. Birileri onu da yanlış değerlendiriyor. Ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum ama biz o 17 bin metrekarelik alana karşılık kentsel dönüşümde kullanılmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından arsa taleplerimiz var. Çok kısa zamanda mülkiyetler bize geçecek. Biz oradan aldığımız arsaları nakde çevirerek, şehrin farklı bölgelerindeki kentsel dönüşümlerde kullanacağız. Öndeki binalarda otoparkla, yangın merdiveniyle ilgili süreç mahkemede. Mahkeme kararını verir, biz yapmış olduğumuz projeye inanıyoruz, güveniyoruz. Bir sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz ve hepsinden önemlisi biz şehrin önüne takoz olmuyoruz. Biz çözüm odaklı bir eser ortaya koyuyoruz. Mahkeme süreci devam ediyor. Biz projeye güveniyoruz. Biz emin adımlarla bu şehir için üretmeye, bu şehrin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” diye yanıt verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!