Simit Peynir İkilisi Hayal Oldu! Sivaslılar İçin Peynir Artık Lüks!

Simit Peynir İkilisi Hayal Oldu! Sivaslılar İçin Peynir Artık Lüks!
Sivas'ta kahvaltının baş tacı olan peynir artık lüks oldu. Marketlerde kilosu 200 lira ila 400 lira arasında değişiyor.

Ayşe KUŞKAYA 

Havaların ısınması ile birlikte hayvanlar yaylalara ve otlaklara çıkarken, sütün artması ve otların da yeşermesi ile peynir yapımına başlandı ancak son zamanlarda artan maliyetler ve üreticilerin çoban bulamaması, hayvancılığı bitme noktasına getirirken süt, et ve peynir fiyatlarının da  yükselmesine neden oldu.

HAYVANCILIĞIN AZALMASI FİYATLARI ETKİLİYOR

Hayvancılık ile ilgili yaşanan sıkıntılar, üreticiyi olduğu kadar tüketiciyi de etkiliyor. Köyde yaşayan insanlar, hayvancılığın zahmetli bir iş olduğunu, masrafları karşılayamadıklarını ve zarar ettiklerini söyleyerek hayvanlarını elden çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Hayvancılığın yeniden eski haline dönmesi için devlet desteklerinin artırılması bekleniyor. Şu an Sivas’ta peyniri kilosu 200 lira ila 400 lira arasında değişiyor.

Kaynak:Burcu Cellat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.