USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVASLILARIN SİYASİ EĞİLİMİ ARAŞTIRILDI

SİVASLILARIN SİYASİ EĞİLİMİ ARAŞTIRILDI

SİVASLILARIN SİYASİ EĞİLİMİ ARAŞTIRILDI
19-05-2017 06:00
Google News


Yunus BUDAKTAŞ

Sivas Sosyal Araştırmalar Merkezi, ? Sivas Siyasi Eğilim Araştırması? isimli bir anket çalışması yaptı. Ankette 16 Nisan referandumunun bir tekrarı niteliğinde sorular sorularak, referandum sonrası süreç değerlendirildi.

SİSAM Müdürü Sami Şeker yapılan ankette vatandaşlara FETÖ ile yapılan mücadele, 2019 yılına yapılacak olan başkanlık seçimleri ve yereldeki siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri ile ilgili sorular yöneltildiğini ve anketin yaklaşık 1500 kişiye uygulandığını söyledi. Şeker, ?Elde edilen veri tabanından gerekli istatistik analizleri yapılmıştır. Yapılan anket çalışmasının daha sağlıklı ve ileriye yönelik strateji belirlemeye yardımcı olacak şekilde gerçekleşebilmesi ve geniş katılım olması için söz konusu örneklem sayısı 1500 olarak belirlenmiştir. Geçerlilik ve Güvenilirlik testlerinden geçen 1437 anket olmuştur.?diye konuştu.

?EVET OYU? %1 DÜŞTÜ

Ankette ?16 Nisan referandumundaki tercihiniz nedir´ sorusuna %71 evet, %22 hayır, %7 oy vermedim yanıtı verilirken, ?referandum bugün yenilense tercihiniz ne olur´ sorusunda ise %70 evet, %23 hayır, %7 kararsızım yanıtı verildi. Anket sonucuna göre evet oyunun %1 düşüş yaşadığı gözlemlendi.

FETÖ´NÜN SİYASİ AYAĞIYLA YAPILAN MÜCADELE EKSİK

?Bölücü FETÖ/PDY örgütüyle her kesimde yeterince mücadelenin yapıldığını düşünüyor musunuz?´ sorusuna %54 oranında hayır çıkarken %32 oranında ise evet yanıtı verildi. ?Mücadelede eksik gördüğünüz nedir´ sorusuna ise verilen yanıtlardan %64 oran ile FETÖ´nün siyasi ayağıyla yapılan olan mücadelenin eksik kaldığı sonucu ortaya çıktı.

STK´LAR VE ODA BAŞKANLARI BAŞARISIZ

Şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ve çeşitli odalarının çalışmalarının değerlendirildiği anket sorusunda ise çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. Ankete katılanların büyük çoğunluğu şehirdeki tüm sivil toplum kuruluşu ve oda başkanlarının başarısız olduğunu söyledi. Anket sonucuna göre sivil toplum kuruluşu ve oda başkanlarının hepsinin başarısız olduğunu düşünenlerin oranı %41 oldu.

MUHALEFET PARTİLERİ YETERSİZ

?Muhalefet partilerinin çalışmaları sizce yeterli mi´ diye sorulan vatandaşların %49´u muhalefet partilerinin yetersiz olduğunu söyledi. ?Kurulması konuşulan yeni bir partiye ihtiyaç var mı´ sorusunda ise ankete katılanların %45´i evet dedi.

 

 

ERDOĞAN´IN EN BÜYÜK RAKİBİ AKŞENER

?Bugün ki siyasi tabloya bakarak Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 2019 Seçimlerinde rakip olarak gördüğünüz en kuvvetli aday kim olabilir?? sorusuna ise ankete katılanların %44´ü Meral Akşener yanıtını verdi. ?Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz´ sorusuna ise Ak Parti diyenlerin oranı %63 olurken, CHP diyenler  %11, MHP diyenler ise %8 oranında kaldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!