USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Aziz Vlas Kararını Verdi! Aziz Vlas'ın Anıt Mezarı Açılmayacak!

Sivas Belediyesi tarafından hafta başında yapılan Aziz Vlas Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi Çalıştay Başkanı Fatih Dervişoğlu tarafından kamuoyuna duyuruldu. Dervişoğlu, Aziz Vlas Anıtı'nın açılmayacağını söyledi.

Sivas Aziz Vlas Kararını Verdi!  Aziz Vlas'ın Anıt Mezarı Açılmayacak!
06-09-2024 17:03
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

Sivas gündemini uzun süredir meşgul eden Aziz Vlas konusunda hafta başında Sivas Belediyesi tarafından çalıştay düzenlenmişti.

Aziz Vlas Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi Çalıştay Başkanı Fatih Dervişoğlu tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Çalıştaya katılan isimlerin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Dervişoğlu, “İnanç turizmi açısından, sanat tarihi ve arkeolojik bulgular açısından anıt, mezar, çevre düzenlemesindeki tasarım uygulama ayrıntıları açısından değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmenin sonucunda hem Aziz Vlas mezarı çevre düzenleme projesi meselesinin hem de alanın tesciline ilişkin durumun daha kapsamlı ve ayrıntılı çalışmalarla yeniden ele alınması gerektiği sonucuna varılmıştır özcümle projenin iptalinin sağlanması ve tapudaki şerhin kaldırılması sürecinden sonra yeniden alanda yapılan arkeolojik bulguların ortaya çıkarılması ve görünür hale getirilmesi için gerekli çalışmalar tamamlanacak ve ilgili kurula sunulacaktı” dedi.


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!