USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ın Soğanını Avrupa Tüketiyor

Şarkışla’da 600 dekar alanda üretilen mor ve beyaz soğan,  Avrupa’nın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

Sivas’ın Soğanını  Avrupa Tüketiyor
29-09-2024 10:46
SİVAS
Google News

Adem Sabit NALBANT

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azamet Topçu ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Hüseyin Özdemir, Şarkışla'daki Adem Topal’a ait 600 dekar arazide ekimi yapılan soğanın hasadına katıldı.

ÜRÜNLER, AVRUPA’NIN BİRÇOK ÜLKESİNE İHRAÇ EDİLMEKTE

Hasat sırasında açıklamalarda bulunan Yıldız, “İlimiz genelinde soğan rekoltesi oldukça yüksek. Bu bölgede 350 dekar mor soğan ve 250 dekar beyaz soğan ekimi yapılmakta. Ürünler, Avrupa’nın birçok ülkesine ihraç edilmekte ve ülkemiz iç pazarındaki tüketim noktalarına satılmaktadır. Çiftçimiz Adem Topal’ı bu başarılı üretiminden dolayı tebrik ediyorum. Bol ve bereketli bir hasat olmasını diliyorum” dedi.

BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Yıldız ve beraberindekiler, soğan hasadının ardından Şarkışla Yapracık köyüne geçerek, Ziraat Odası Başkanı Azamet Topçu tarafından ekimi yapılan çerezlik ayçiçeğinin hasadına katıldı. Biçerdöver ile gerçekleştirilen hasat işlemi sonrasında, kurutma ve eleme aşamalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Yıldız, “Üreticilerimizin bu yılki çerezlik ayçiçeği hasadında elde ettikleri ürünlerin bol ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Tarımsal üretimin artması, hem çiftçilerimiz için hem de bölgemiz ekonomisi için büyük önem taşıyor” dedi.

Yıldız, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin sürekliliğinin sağlanması için her zaman üreticilerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!