USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ın Yeni Cazibe Merkezi Orası Olacak! Çalışmalar Başladı

Cumhurbaşkanlığı tarafından daha önce kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen o gölde çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.  

27-06-2024 10:15
SİVAS
Google News

Ömer ÜN

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Hafik ilçesini ziyaret etti. İlçede devam eden yatırım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şimşek ilk olarak Belediye Başkanı Habip Görler'i makamında ziyaret etti. Başkan Görler'den çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Şimşek, başarı temennisinde bulundu.

Vali Şimşek'in bir sonraki ziyaretini Hafik Gölüne gerçekleştirdi. Doğal dokusu muhafaza edilerek turizme kazandırılacak gölde incelemelerde bulunan Vali Şimşek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanıp onaylanan, Sivas İl Özel İdaresi ve Hafik Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanılan projenin içeriği hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Doğal sit alanı olarak ilan edilen ve göçmen kuşların doğal üreme alanı olarak ön plana çıkan Hafik Gölü'nde restoran, kafe, gezinti iskelesi, kuş gözlem kulesi, otopark ve yürüyüş yolları yapılacağını ifade eden Vali Şimşek, "Hafik ilçemizin ve ilimizin önemli bir doğal güzelliği olan Hafik Gölü'nde incelemelerde bulunuyoruz. İnşallah burada bir çevre düzenlemesi işini hayata geçiyoruz. Özel İdaremiz ve Hafik Belediyemiz iş birliği ile yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteği ile 15 bin metrekare alanda yeni bir çevre düzenlemesi gerçekleştiriyoruz. Doğal güzellikle uyumlu bir şekilde bu kapsamda öncelikle restorasyon çalışmaları olacak hem restoranda hem de kafede. Yine yürüyüş alanları olacak. Aydınlatma, aynı zamanda park alanları bunun yanında çocuk oyun alanları gibi peyzaj düzenlemesi ve iskele bu proje kapsamında uygulamaya geçirilecek. Projenin startını verdik şu anda Özel İdaremiz ve belediye ekipleri çalışmaya başladı. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleri ile de bu projeyi kısa zamanda hayata geçirmeyi ve bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak ve ilçemizin turizm potansiyelini yükseltmek. Şimdiden hem Hafik’imize hem de Sivas’ımıza hayırlıuğurlu olsun diyorum” açıklamasında bulundu.

YOL STANDARTLARI YÜKSELİYOR  

Vali Şimşek, daha sonra Hafik ilçesinin Esenli ve Çakmak köyleri arasında yapımı tamamlanma aşamasına gelen yol çalışmalarında incelemelerde bulundu. Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen yol hakkında Genel Sekreter Şakir Öner Öztürk'ten bilgi alan Vali Şimşek yolun her iki köye hayırlı olmasını diledi.

Köylerin yol standartlarının arttığını ifade eden Vali Şimşek, "İl Özel İdaremiz yatırım programında yer alan yol çalışmalarını bugün yerinde inceliyoruz ve bu yol çalışmaları kırsal kesimde yaz boyunca inşallah devam edecek. Şuanda Esenli-Çakmak köyleri arasında devam eden çalışmayı yerinde inceliyoruz. İl genel meclisi başkanımız, İl özel idaresi genel sekreterimiz, kaymakamımız ve belediye başkanımızla yine Yol-İş sendikamızla hem köyümüze hayırlı olsun diyoruz hem de bu çalışmayı yerinde inceliyoruz. Esenli-Çakmak arası 8 kilometrelik bir mesafe. Memnuniyetle gördük ki bu çalışma son aşamaya gelmiş. Bugün itibari ile bitiriyoruz. Amacımız köylerimizdeki vatandaşlarımızın yaşam standartlarını daha da yükseltmek, yaşam konforunu, refah ve mutluluğunu artırmaktır. İnşallah bu yol bittiğinde vatandaşlarımız daha konforlu daha güzel bir ulaşım imkânına kavuşmuş olacak. Ben emeği geçen İl Özel İdaremiz ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Yine bu yol yapımı sırasında desteğini esirgemeyen tüm köylü vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Her iki köyümüz için bu yolun hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Şimşek'e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla, Hafik Kaymakamı Yusuf Keten, Hafik Belediye Başkanı Habip Görler, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muhammet Sevinç ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan ve diğer ilgililer de eşlik etti.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!