Sivas Stadyumu Gazze için doldu!

Sivas Stadyumu Gazze için doldu!
Sivasspor, Serik Spor maçının tüm gelirini Gazze’ye bağışladı. 4 Eylül Stadyumu’nu dolduran taraftarlar, Filistin’e destek mesajlarıyla anlamlı bir dayanışma örneği sergiledi.

Trendyol 1. Lig’in 9. Haftasında Özbelsan Sivasspor, sahasında Serik Spor Futbol A.Ş.’yi ağırlıyor. Karşılaşma öncesinde Sivasspor Kulübü, maçtan elde edilecek tüm gelirlerin Gazze’ye bağışlanacağını duyurmuştu. Bu anlamlı çağrıya sessiz kalmayan taraftarlar, 27 bin 532 kişilik Sivas 4 Eylül Stadyumu’nu doldurarak hem takımlarına destek oldu hem de Gazze halkına yardım eli uzattı.
Tribünlerde kırmızı-beyazlı renklerin yanı sıra Filistin bayrakları da dalgalandı. Taraftarlar, “Gazze’deki soykırıma sessiz kalma!” ve “Meşale Sivas’ta yandı, ışığı Gazze’ye ulaşacak!” sloganlarıyla Filistin’e destek mesajı verdi.

dbf0a915-2180-422b-89b0-8d28b2f15370.jpeg
Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bu anlamlı destekte, Sivasspor taraftarı sadece futbol için değil; kardeşlik, dayanışma ve insanlık için tribünlerde yerini aldı.
Karşılaşma öncesi yapılan anonslarda da Filistin halkına destek vurgusu yapılırken, stat genelinde duygu dolu anlar yaşandı. Tribünlerde Filistin’i simgeleyen balon da uçuruldu.
Ayrıca iki takımın futbolcuları da seremoniye ellerinde “Gazze’deki soykırıma sessiz kalma!” yazılı pankartla çıktı.

3cfddb0e-b7d4-4c46-ae9a-dca99938d15b.jpeg

5840d959-58b5-4e0a-ad12-f0d53cc12c86.jpeg

bd5f84bd-5587-42f3-933e-6c6e774c6ad8.jpeg

Kaynak:Hayrullah Ağkaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.