Sivas'ta da Hissedilmişti! Naci Görür'den Deprem Açıklaması: 'Binalardan Uzak Durun'
Yayınlanma:
Güncelleme:
Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9'luk depreme ilişkin konuştu.
Naci Görür, Malatya'da meydana gelen 6.0 büyüküğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.
Görür:
"Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok".
'BUNLARDA YIKIM OLABİLİR'
Daha sonra sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım daha yapan Görür, "Elazığ’daki ve Malatya’daki hemşerilerime duyuru: Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun" dedi.
Kaynak:Haber Merkezi
Resmi İlanlar
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.