USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta İlk Ders Cumhuriyet

Sivas’ta Cumhuriyet Haftasının ilk dersi, “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” filmiyle başladı. Bu kapsamda Sivas Lisesini ziyaret eden Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki destansı mücadeleye dikkat çekti.

Sivas'ta İlk Ders  Cumhuriyet
28-10-2024 12:48
SİVAS
Google News

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" konulu genelge gönderildi. Genelge kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta tüm okullarda öğrenciler ilk ders saatinde “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” filmini izledi.

Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, bu kapsamda Sivas Lisesinde öğrencilerle buluştu. İlk olarak okul bahçesinde gerçekleştirilen bayrak törenine katılan Yener, daha sonra öğrencilerle birlikte Cumhuriyetin kuruluş destanını konu alan ve Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyununun sinematografik versiyonundan oluşan filmi izledi.

ECDADIMIZI RAHMETLE YÂD EDİYORUM

Daha sonra bir süre öğrencilerle sohbet eden Yener, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki destansı mücadeleye dikkat çekti. En zorlu şartlarda milletin vatan ve bayrak sevgisiyle canını feda ederek, en ağır bedelleri ödeyerek bu mücadeleyi kazandığına vurgu yapan Yener, “Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ecdadımızı rahmetle yâd ediyorum” dedi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin çok önemli olduğunu belirten Yener, “Sevgili gençler, sizler ülkemizin geleceğisiniz. Sizleri en iyi şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizlerin de hem kendi geleceğiniz hem de ülkemizin geleceği için çok çalışmanızı, ülkemizin yarınlarını en iyi şekilde inşa etmenizi arzuluyoruz” ifadelerine yer verdi.


Editor : Elif Elmalı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
28.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!