USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta O Yasa Vicdanları Yaralıyor

Meclis’te kabul edilen sokak hayvanları yasasına tepki gösteren İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, “Bu yasa, vicdanları yaralamaktadır. İYİ Parti olarak, hayvan haklarının korunması için gerekli adımları atacağız” dedi.

Sivas'ta O Yasa Vicdanları Yaralıyor
01-08-2024 11:53
SİVAS
Google News

Bilal HASDEMİR

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen sokak hayvanları yasasına yönelik konuştu.  Yasanın hayvanların temel haklarını ihlal ettiğini öne süren Karasu, bu durumun toplumda büyük bir huzursuzluk yarattığını ifade etti.


Karasu, yeni yasaya ilişkin yaptığı açıklamada “TBMM'de kabul edilen bu yasa, sokak hayvanlarının yaşam haklarını göz ardı etmektedir. Hayvanların yaşam alanlarından zorla uzaklaştırılması, onlara yapılabilecek en büyük haksızlıklardan biridir. Bu yasanın uygulanması, hayvan haklarına yönelik ciddi bir ihlaldir. Sokak hayvanları, bizim sorumluluğumuz altındadır. Onların refahını ve güvenliğini sağlamak, toplum olarak bize düşen bir görevdir. Bu yasa, mevcut sorunları çözmekten ziyade, yeni sorunlar yaratacaktır.  Bu yasa, vicdanları yaralamaktadır. İYİ Parti olarak, hayvan haklarının korunması için gerekli adımları atacağız. Sokak hayvanları yalnız değildir; onların sesi olmaya devam edeceğiz. Yasanın Meclis’ten geçmesi, sokak hayvanlarımızın öldürülmesine göz yumacağız anlamına gelmez. İmkanı olan hayvanseverlerimizin hayvan sahiplenmesi ile bu katliamın önüne geçilmiş olunabilir” ifadelerini kullandı.


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!