USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ta Rengarenk Bir Yer: Antika Pazarı

Sivas’ta geçmişle kültürel bağ kurabilmek, antika ile uğraşan kişilerin kazanç elde etmelerini sağlamak amacıyla kurulan ilk antika pazarı açıldı. Antikaya ilgili vatandaşlar pazara yoğun ilgi gösterdi.

23-06-2024 15:43
SİVAS
Google News

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas’ta Sivas Antikacılar Derneği tarafından antika ve eski eşya meraklılarını bir araya getiren Sivas Antika Pazarı açıldı.

Yenişehir kapalı pazar alanında düzenlenen açılış törenine Sivas İl Kültür Müdürü Aziz Erdoğan, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Sivas Antikacılar Derneği Başkanı Menderes Kartalmış ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Sivas Antikacılar Derneği Başkanı Menderes Kartalmış, pazarın hayırlı olmasını dileyerek, “Biz Sivas’ta bir ilki gerçekleştirdik. Antika işiyle uğraşan arkadaşları ve antika severleri buluşturmaya çalışıyoruz. Sivas kültürüne destek vermeye de çalışıyoruz” dedi.

Sivas İl Kültür Müdürü Aziz Erdoğan ise, Sivas’ın kültür şehri olduğuna dikkat çekerek, “Dünü güne taşıyan, geçmişi canlandıran ve bizleri burada buluşturan tüm arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Pazarda güzel bir gezinti yaptık. Emeklerinden dolayı arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SESOB Başkanı Hakan Demirgil de, “Sivas kadim ve kültür şehridir. Bugün de burada ilki yapılmasına rağmen güzel bir fuar olmuş. Bu organizeyi yapan dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Sivas’ta nitelikli derneklere ihtiyaç var. Bugün de nitelikli bir derneğin neler yapabileceğini görmüş olduk. Fuarın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Çevre illerden de satıcıların ve alıcıların geldiği Sivas Antika Pazarı’nda Eski paralar, tarihi gramofonlar, eski pikaplar, plaklar, eski gaz lambaları, at arabası, kanı tekerlekleri, eski gümüş saatler, porselen eşyalara kadar birçok eski ve antika ürün ziyaretçilerle buluşuyor. Birçok antika eşyanın bulunduğu antika pazarı vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Diğer yandan antika pazarının her ayın 3. haftası açılacağı da öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!