USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta Şenlik Var!

Millî Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen HEDEF Projesi kapsamında düzenlenen Sivas Eğitim Şenliği büyük ilgi gördü. 

Sivas'ta Şenlik Var!
12-06-2024 10:12
SİVAS
Google News

Erdem TAHILLIOĞLU

Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen HEDEF Projesi kapsamında düzenlenen Sivas Eğitim Şenliği için açılış programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında tarihi Buruciye Medresesinin bulunduğu alanda gerçekleştirilen programa; Vali Yılmaz Şimşek, Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, il protokolünün önde gelen isimleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Şarkışla Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı gösteri sundu.

Programın açış konuşmasını Millî Eğitim Müdürü Necati Yener yaptı. Sivas Valiliği himayesinde yürütülen MİRAS Projesi kapsamımda Sivas'ın eğitimdeki başarısını yukarıya taşıyacak birçok önemli çalışma yürütüldüğünün altını çizen Yener, öğrencilerin sadece akademik açıdan değil çok yönlü gelişimlerini desteklemek için de önemli çalışmalar gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.  Bu kapsamda Sivas Valiliği himayesinde HEDEF Projesinin hayata geçirildiğin belirten Yener; "Bu projelerimizle hem öğrencilerimizin akademik başarısını artırmayı, hem de bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin aydınlık yarınları, geleceğimiz olan evlatlarımızı bilgili, kültürlü, donanımlı, millî ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirebilme şiarıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalara emek veren, katkı sağlayan öğretmenlerimize, okul idarecilerimize, velilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra konuşan Vali Yılmaz Şimşek ise Sivas'ın eğitim altyapısı ile Türkiye'nin önde gelen illerinden bir tanesi olduğunu, eğitim alanında yürütülen proje ve çalışmalarla başarı seviyesinin sürekli olarak yükseldiğini kaydetti. Akademik başarının artırılmasının yanı sıra öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini destekleyen bir vizyonla hareket edildiğini belirten Şimşek, bu kapsamda hayata geçirilen HEDEF Projesinin önemine vurgu yaptı.

Sivas Eğitim Şenliğinin bu çalışmaların önemli bir yansıması olduğunu belirterek, tüm bu çalışmalara ve şenlik programına emek veren ekibe teşekkür eden Vali Şimşek, "HEDEF Projesi kapsamında evlatlarımızın hızla gelişen ve ilerleyen dünyaya daha donanımlı bir şekilde hazırlanmaları için eğitime vizyon kazandıracak birtakım çalışmalar içerisinde olduk. En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluşturmayı temel amaç edindik. HEDEF Projesi ile akademik alanda başarılı olan ancak bununla beraber sanatsal ve sportif yönü de gelişmiş, en az bir yabancı dil bilen nesiller hedefledik. Okullarımız, akademik çalışmalarını da aksatmadan her öğrencisine sportif ve sanatsal alanlarda beceri kazandırmak için gayret gösterdi. Hiç kuşku yok ki bu projenin meyvelerini bugün burada, Sivas Eğitim Şenliği'nde görmekteyiz. Bu şenlikte ufku zengin öğrencilerimizin okullarında hayata geçirdiği proje ve çalışmalara, sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklere hep birlikte şahit olmaktayız. Çok önemsediğimiz değerler eğitimini ve dilimizin zenginliklerini, rehberlik masaları ile meslek liselerimizin tanıtımlarını da yine burada görüyoruz. Çocuklarımızın çok yönlü gelişimlerine katkı sunan HEDEF Projesi, farklı alanlarda da bizlere güzel dönüşler sağlamaya başladı. Bu yıl TÜBİTAK ortaokul ve lise yarışmalarında Türkiye finaline 9 okulumuz gitmeye hak kazandı. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Hedef Projesi ile daha fazla kazanımlar elde edeceğiz ve başarı çıtasını gün geçtikçe sizlerle birlikte yükselteceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Alparslan Ortaokulu öğrencileri tarafından halkoyunu gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra HEDEF Projesi kapsamında Halk Eğitimi Merkezinde kurs alan öğrencilerden oluşan Minik Sesler Korosu gösteri sundu.

Program; Karşıyaka Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sivas Kız Halayı gösterisi, Vali Reşit Paşa İlkokulu Zeybek gösterisi, Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu sahne gösterileri ve Vali Aydın Güçlü İlkokulu Bayrak gösterisi ile devam etti.

Gösterilerin ardından Sivas Eğitim Şenliği kapsamında tarihi Buruciye Medresesinin bulunduğu alanda oluşturulan stantların açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte kesen Vali Yılmaz Şimşek, daha sonra Millî Eğitim Müdürü Necati Yener ile birlikte okullarda yürütülen proje ve çalışmaların sergilendiği stantları gezerek, bilgi aldı.

Vali Şimşek, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Buruciye Medresesinde oluşturulan Resim Sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında sergiyi gezen Valimiz Şimşek, öğrencilerin eserlerini yakından inceledi.

Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen HEDEF Projesi kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında okullarda yürütülen bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmaların sergilendiği Sivas Eğitim Şenliği, büyük beğeni topladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!