USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’a Eli Dolu Geldi--Video

Sivas’a Eli Dolu Geldi--Video

Sivas’a Eli Dolu Geldi--Video
30-04-2022 07:05
Google News


Fatih TABUR

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un 27 Nisan’da gerçekleştirdiği Sivas ziyaretini değerlendirdi.

Belediye binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Bilgin, Bakan Kurum’un Sivas’a elinin dolu olarak geldiğini söyledi.

Başkan Bilgin, “Çarşamba günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın  Murat Kurum Sivas’ımıza bir çalışma ziyaretinde bulundu ve birçok projeyi gezdi. Sayın Bakanımız Sivas’ımıza her zaman olduğu gibi eli doldu dolu geldi. Sivas’ın bakanlığı ilgilendiren tüm projelerine destek vererek bizlerin çalışma azmini daha da artırdı. Bu vesileyle bir kez daha Sayın Bakanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar belediye projelerimizde ve Sivas’ın genel projelerinde ne zaman gittiysek hiçbir zaman elimizi boş göndermedi. Makul, uygulanabilir, insan odaklı, şehre değer katacak her projeye her zaman destek verdi. Sivas’ımıza geldiğinde de yeni desteklerle bizim çalışma azmimizi ve şevkimizi daha artırdı” dedi.

Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin konuşan Başkan Bilgin, Yunus Emre ve Esentepe Mahallesinde yıkım işlemine bu yıl içerisinde başlamayı hedeflediklerini söyledi.  Bakanlığın desteğiyle rezerv konut yapımına başlanıldığını ifade eden Bilgin, “İnşallah bu sezon içerisinde Temmuz- Ağustos gibi bitirilip teslim edilecek. Bakanımızın bir talebimiz vardı. Yunus Emre Mahallesi’nde geçmiş dönemde 1970’li yıllardan kaynaklanan tapu sorunları var. Bir kısmı gerçek hak sahiplerine yansımıyor, bir kısmında hak sahibi olarak görünmüyor. Bakanımız o bölgede bu tip mağduriyetleri gidermek adına kentsel dönüşümde hak sahipliği noktasında destek olacağını ve bu noktada da yapılan evlerle arsaların takası noktasında konutları belediyemiz aracılığıyla kullanılması noktasında destek olacağını bizlere beyan etti. Rezerv 485 konut tamamlanmak üzere diğer bölgelerde de 18 uygulamamız tamamlanmak üzere, askıdan inecek. 18 uygulaması bittikten sonra değerleme çalışmalarına başlayıp planlamamız bu yıl içerisinde bir bölgeden kentsel dönüşüm amacıyla yıkımı başlatarak Yunus Emre-Esentepe Kentsel Dönüşümüne de başlamayı arzu ediyoruz. İyi bir noktaya geldik. Şu anda kentsel dönüşümle ilgili yapılanlar somut olarak görünmüyor ama sorunun çözümü noktasında imarının onaylanması, 18 uygulanması noktasında cidden büyük bir mesafe kat etmiş olduk. İnşallah bundan sonraki süreç daha hızlı bir şekilde devam edecek” açıklamasında bulundu.

ESKİ SANAYİ SORUNU TARİHE KARIŞACAK

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin de konuşan Bilgin, “Göreve geldiğimizde ‘Eski Sanayi sorununu eskide bırakacağız’ dedik. Bu noktada da suhuletle, sessiz, sakin her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızı, şehri dinleyerek belli bir noktaya getirdik. İmar uygulamasını kesinleştirdik. Bakanlığımız imarını uyguladı. 18 uygulaması bitti. Askından indi, şu anda tapulama çalışmaları devam ediyor. En önemli gelişme Atatürk Caddesine komşu parsellerle, hak sahipleriyle sözleşmeleri imzaladık. Arsa devirlerini alıyoruz. 1 ay içerisinde inşallah yıkıma başlayarak projeye başlamış olacağız. Ben inanıyorum ki bu noktaya gelmek çok çok zorlu bir süreçti ama karşılıklı görüş alışverişiyle, fikir alışverişiyle bir masa etrafında hak sahipleriyle uzlaşarak, sürece vatandaşı dahil ederek ve bakanlığımızla uyumlu bir çalışma neticesinde inşallah bu yıl içerisinde Eski Sanayi sorununu eskide bırakacak, o bölgedeki yapılaşma çalışmalarına başlayacağız. Bakanımız kentsel dönüşümde kullanılmak üzere ilk etapta 50 milyon lira olmak üzere bize maddi destek sağlayacağını söyledi” dedi.

10 MİLYON LİRA DESTEK ALACAĞIZ

TCDD lojmanlarının bulunduğu bölgede hayata geçirilmesi planlanan Sanat Sokağı Projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 10 milyon lira destekte bulunulacağını kaydeden Bilgin, “Seçim döneminde açıkladığımız Sanat Sokağı Projemiz vardı. Cidden şehre farklı açıdan bir değer katacak, o bölgeyi değerlendirecek, İstasyon Caddesinin ticari değerini daha da artıracak bir proje. İstasyon Caddesini hızlı tren garıyla ve millet bahçesiyle bütünleştirecek bir proje. O bölgenin belediyemize tahsisi noktasında talimatı bakanımız verdi. Hızlı bir şekilde tahsisi gerçekleşecek ve projeyi hayata geçirmek için de ilk etapta 10 milyon lira olmak üzere bakanımız projeye katkılarının olacağını söyledi. Bu da şehre değer katacak bir proje. O bölgede adeta yaşayan, uyumayan bir şehir oluşturacağız. Hem arazinin tahsisi hem de projenin hayata geçirilmesi noktasında bakanımızın sağlayacağı destek çok önemli” açıklamasında bulundu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan     Başkan Bilgin, Sivas’a hizmet yolunda durmaksızın çalışacaklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!