USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslı Vekil Maymun Çiçeğini Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, Maymun Çiçeği hastalığını TBMM’nin gündemine getirdi.

Sivaslı Vekil Maymun Çiçeğini Meclis Gündemine Taşıdı
26-08-2024 10:48
SİVAS
Google News

Ömer ÜN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün, maymun çiçeği olarak bilinen M çiçeği virüsünü “uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğunu” açıkladığını anımsattı.

Türkiye’de henüz vakası saptanmamış olsa da ülkemizi ziyaret eden veya yurt dışına giriş çıkış yapan binlerce kişiden dolayı vatandaşlar arasında kaygıların arttığını dile getiren Karasu, dünya genelinde artan vakalar karşısında ülkelerin gerekli önlemleri aldığını ve bunun için kaynak ayırdığını belirtti.  Özellikle Afrika kıtasından dünyaya yayılan virüs nedeniyle havaalanları başta olmak üzere ulaşım ve taşımacılık alanlarında alınan önlemlerin büyük önem taşıdığını belirten Karasu, Abdulkadir Uraloğlu’nun şu sorulara cevap verilmesini istedi:

Vatandaşlarımızın salgından kendilerini koruyabilmeleri ve gerekli önlemleri alabilmeleri adına kara, hava, deniz ve demiryollarındaki ulaşım ve taşımacılık alanlarında bakanlığınızın aldığı önlemler nelerdir?

Salgına karşı uygulanmak üzere, bakanlığınızın bir eylem planı var mıdır? Eylem planı var ise içeriği nedir, yok ise bugüne kadar hazırlanmamış olmasının gerekçesi nedir?

Eylem planı var ise, bu eylem planı çerçevesinde önergenin cevaplandığı tarih itibariyle yapılan/yapılacak olan çalışmalar nelerdir?

Bakanlığınız tarafından, kara, hava, deniz ve demiryolları ile yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında görevli personellerin sağlığı açısından bilgilendirme yapılmış mıdır? Yapılmış ise uyarıların ve alınan önlemlerin içerikleri nelerdir?


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!