USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslılar günde 5 ton döner tüketiliyor

Sivas’ta son günlerde dönerde yaşanan fiyat rekabeti vatandaşın yüzünü güldürdü. Kilo ile döner satışının yapılmaya başlanmasıyla Sivas’ta günlük 5 ton döner tüketiliyor.

Sivaslılar günde 5 ton döner  tüketiliyor
05-03-2025 12:32
SİVAS
Google News

Son dönemde artan hayat pahalılığı, vatandaşları birçok alışkanlığından vazgeçmek zorunda bırakırken, bu durum en çok da dışarıda yemek yeme kültürünü etkiledi.

4 kişilik bir ailenin dışarıda yemek yemesi en az 2 bin TL’ye mal oluyor fakat Sivas’ta bazı işletmeler, bu gidişata “dur” demek için yeni bir adım atarak döneri kilo ile satışa sunmaya başladı.

Bir esnaf, “1 kilogram döneri bin 100 TL’ye satıyoruz. Hem vatandaş ucuza yesin hem de biz sürümden kazanalım” diyerek bu yöntemi tercih ettiklerini belirtti. Bunun üzerine bazı dönerci esnafı da rekabeti artırarak indirim yapmaya başladı. Kimi işletmeler fiyatı bin TL’ye çekerken, kullanılan etin kalitesine göre bazı yerlerde fiyat bin 200 TL ila bin 400 TL arasında değişiyor. Fiyatlardaki bu düşüş, vatandaşın yüzünü güldürdü. Birçok kişi, döner fiyatlarının aslında çok yüksek olduğunu belirterek, “Kilogramı 2 bin 800 TL’ye satan da kazanıyor, bin 100 TL’ye satan da kazanıyor. Esnaf artık vatandaşı kazıklamaktan vazgeçsin. Tamam, para kazansınlar ama bu kadar aşırıya kaçmasınlar” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan, Sivas’ın döner sevgisi bu fiyat değişimlerine rağmen değişmedi. Günlük yaklaşık 5 ton dönerin tüketildiği şehirde, dönerin fiyatı ne olursa olsun vazgeçilmez bir lezzet olduğu bir kez daha kanıtlandı.


Editor : Ömer ÜN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
05.03.2025
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!