Sivas'ta Büyükbaş Hayvanlar Faciadan Döndü

Sivas'ta  Büyükbaş Hayvanlar Faciadan Döndü
Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kavacık köyünde yaşanan yıldırım düşmesi sonucu büyükbaş hayvanlar faciadan döndü.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kavacık köyünde Adem Sabancı’ya ait ağılın yanındaki çam ağacına yıldırım isabet etti.

Sivas'ta Büyükbaş Hayvanlar Faciadan Döndü

Yıldırımın düşmesi sonucu ağaçta ciddi hasar meydana gelirken, ağaçtan kopan parçalar metrelerce uzağa savruldu.

Sivas'ta Büyükbaş Hayvanlar Faciadan Döndü

SON ANDA KURTULDULAR

Olay esnasında ağılda bulunan büyükbaş hayvanlar, telef olmaktan son anda kurtularak muhtemel bir faciadan dönüldü. Ağıl sahibi Sabancı, ağaçtan kopan büyük parçaların çatıyı delmemesi için halatlarla önlem aldı.

Sivas'ta Büyükbaş Hayvanlar Faciadan Döndü

"2 hayvanın iştahı kesildi"
Hayvanlarda genel olarak bir sıkıntı olmadığını dile getiren köy sakinlerinden Erol İğneci, "Ağacın kopan parçaları metrelerce uzaklığa fırlamış. Burada yaklaşık 40 kurbanlık hayvan telef olabilirdi. Bu çam yaklaşık 25-30 metre uzunluğundaydı. Şu anda ağacın ortası kırılmış durumda, elim tamamen içine girebiliyor. İki hayvan yıldırımın sesi nedeniyle korkmuş, iştahları kesildi" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.