Sivas’ta fırıncı günlük kazancını Gazze’ye bağışladı
Soytürk, İsrail’in yaklaşık iki yıldır Gazze’ye yönelik saldırılarında on binlerce masum insanın yaşamını yitirdiğini belirterek, bugün fırınında satılan tüm ekmek ve unlu mamullerden elde edilecek gelirin tamamını Gazze’ye bağışlayacağını açıkladı.
Soytürk, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Yaklaşık iki yıldır İsrail’in Gazze’ye yaptığı savaşta on binlerce kardeşimiz şehit oldu. Yaşanan bu hadiselerde elimiz kolumuz bağlı olabilir ama vicdanımız bağlı değil. Biz de bu yüzden bir domino etkisi oluşturmak istedik. Bugün biz kazancımızı bağışlıyoruz, yarın biri eşyasını, öbürü arabasını versin. Herkes gücü yettiğince bu zincire dahil olsun. Çünkü Gazze’nin yanında durmak sadece maddi değil, insani bir görevdir.”
Soytürk’ün bu duyarlı çağrısı ilçe halkı arasında geniş yankı buldu. Vatandaşlar, fırına gelerek destek alışverişinde bulundu ve örnek davranışından dolayı Soytürk’e teşekkür etti.
Kaynak:Elif Elmalı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.